Të sëmurë emocionalisht nga ligësia e të tjerëve

cattiveria-gratuita-770x514.jpg

Shumë njerëz sot rrezikojnë të sëmuren emocionalisht, pasi një xhelozi po përhapet gjithnjë e më shumë në popullatën tonë, gjë që i bën njerëzit të kënaqen nëse të tjerët janë të sëmurë. Këta njerëz bëjnë thashetheme, bisedojnë dhe krijojnë histori vetëm për të sharë ata që janë viktimat e momentit.

Sëmundja emocionale është pasoja më e dukshme.

Ajo që ne e përcaktojmë si “e keqe falas” është dhënë kryesisht nga teknologjia. Kjo tani është përhapur në shoqëri në çdo klasë dhe moshë dhe neglizhon gjërat më të rëndësishme që janë: afeksionet, marrëdhëniet dhe ndjenjat. Ne jemi dëshmitarë të një varësie të vërtetë nga telefoni celular, i cili në çifte i heq vëmendjen dhe kohën partnerit dhe bën që personi para nesh të humbasë besimin dhe vetëvlerësimin.

Telefoni kërkon vazhdimisht vëmendjen tonë, përfshirë mesazhet, bisedat, njoftimet, ne humbasim fillin e asaj që po thonim. E gjithë kjo ndikohet mbi të gjitha nga marrëdhëniet tona, të cilat i zëvendësojmë me ndërveprime shoqërore me cilësi të ulët dhe jo shumë empatike. Ne jemi duke lënë pas dore dhe duke injoruar kush jemi, njerëz me mish e gjak, duke i dhënë gjithnjë e më shumë përparësi ekranit të telefonit.

Kthimi në keqdashje falas shfaqet mbi të gjitha kur dikush është prapa ekranit të ftohtë të një PC, telefoni celular ose tableti. Meqenëse këta njerëz nuk njihen dhe nuk e zbulojnë fytyrën e tyre, ata mbeten anonim. Megjithatë, ata nuk e kuptojnë se duke vepruar kështu ata lëndojnë shpirtin e disa njerëzve.

Pas një ekrani, askush nuk kujdeset për askënd

Në rrjetet sociale, nuk ka rregulla dhe askujt nuk i intereson dëmtimi i tjetrit. Askush nuk kujdeset për askënd. Një term që mund të përdoret për këta individë do të ishte: luanët e tastierës. Në epokën aktuale ka shumë (fatkeqësisht) njerëz që bëjnë thashetheme, të cilët përhapin thashetheme të këqija pa motiv, por gjykojnë vetëm sepse nuk dinë të duan, sepse ata vetë nuk janë dashur kurrë dhe prandaj nuk e njohin këtë fjalë. Pasoja më e dukshme e gjithë kësaj është që shumë njerëz sëmuren emocionalisht./ Psikologji
 
Motiv perse nuk marr me kurr pjes ne biseda te cfare do lloj diskutimi qe behet pershembull ne Facebook qe nga 2017.
Qe dhe ate vit isha aktive sepse shtatzane/sa kisha lindur dhe isha ne shtepi gjith diten... se nga virtualiteti kisha hequr dor definitivisht.

'Guxova' te thoja qe ishte anormale qe ti urohej vdekja njerezve pse plasnin kapsolle apo fikshizjarre gjat festave (per mos trremb kafshet shtepijake) lol.
Nuk e di se sa fyerje te renda rreth aspektit estetik dhe jo-vetem mund te kem marr.
Ishte grupi qytetit. I thash "hec posht shpis dhe mi perserit nje e nga nje"
Mir tha ?‍♀️
Por lexoi nje shok dhe nga qe donte te nderhynte, kerkova te zhdukeshin akoma komente dhe e mbylla me aq sepse serjozisht une me psikopat nuk do merrem.

Por dhe kam pas "shqetesime" te tjera, jo drejt per drejt mu por qe kishin te benin me mu; natyrisht te gjitha bullshit te thena per qellime te tjera. ?‍♀️ por si kam dhan rendesi me shum se 10 sekonda. Jam mesuar lol
 
Seleksionim i 'arendive' njerzore reale,pa le te merresh me hije virtuale!?
Me shume se c'duhet.
Prakticiteti llogjik ngelet celsi ne shume cka.
 
Ncuq, s'me bejne gje negativet, jam rraf me vaj, uthull, graso, kerosene, hithra, zift, acid nitrik, madje edhe me uranium?
 
Une mendoj se te gjithe jemi prek ne mos perhere, ndonjehere po. Kush thote jo me siguri nuk e kupton ndoshta.
C'me doli dhe kjo teme tani sa hyra nfv. Lol. Po e heq telin andej me mire. ?
 
Top