Teknologji jasht kohe.

Lauri

Anunnak
Nga miti deri tek realiteti, mistere te alkimise, magjia, religjoni, paranormale e mjaft mistere te tjera te pazgjidhura qe teorikisht mund te interpretohen ne qindra menyra te ndryshme ngelen akoma pa nje zgjidhje. Por kur behet fjale per objekte materjale qe arkeologjia na ofron here pas here, e kane nje pergjigje qe i jep drejtim zgjidhes. Me kryerjen e disa punimeve ne menyre perfekte vetem me anene makinerive moderne mund te ishin te mundur. Dhe kjo, do thoja, qe disa punime antike edhe sot do ishin mjaft te veshtira te realizoheshin.
Po cila do ishte nje pergjigje? Teknologji e avancuar dhe jasht kohes se evolimit te njeriut ne toke. Qe do thote, jo ndryshe pervec se civilizime jasht toksore kane vizituar planetin tone.

Per kete do behet fjale ne kete teme, me foto e shkrime antike qofte edhe fetare, qe do na ndihmojne ne kete teme-dritare mbi civilizimin antik te zhdukur.

Behet fjale per epokat qe ne, njerzit modern, i njohim si epoka e gurit, bakrit hekurit. Pra kur njeriu nuk kish as imagjinate le ma nje zhvillim teknologjik te tille qe te kryheshin punime te tilla si prerja, levigimi dhe lucidimi i mermerit, granitit apo gurve te tjere te forte si ne fotot e me poshtme..

s26_zps30dcb904.jpg


eg1_zps94a698b6.jpg

s15_zps8288f048.jpg


s25_zps07ce5ff1.jpg
 
 • Më pëlqen
Reactions: E3

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Imagjinoni piramidat e Egjyptit lisho ku riflektonte dielli si ne pasqyre


s23_zps6ebdd8d9.jpg

s24_zps869044cd.jpg

s19_zpsf84a24cd.jpg


s18_zps10475098.jpg
 

Attachments

 • s18_zps10475098.jpg
  s18_zps10475098.jpg
  138.9 KB · Shikime: 0
 • s23_zps6ebdd8d9.jpg
  s23_zps6ebdd8d9.jpg
  119 KB · Shikime: 0
 • s24_zps869044cd.jpg
  s24_zps869044cd.jpg
  103.6 KB · Shikime: 0
 • s19_zpsf84a24cd.jpg
  s19_zpsf84a24cd.jpg
  151.3 KB · Shikime: 0
 • s18_zps10475098.jpg
  s18_zps10475098.jpg
  138.9 KB · Shikime: 0
 • s23_zps6ebdd8d9.jpg
  s23_zps6ebdd8d9.jpg
  119 KB · Shikime: 0
 • s24_zps869044cd.jpg
  s24_zps869044cd.jpg
  103.6 KB · Shikime: 0
 • s19_zpsf84a24cd.jpg
  s19_zpsf84a24cd.jpg
  151.3 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

s20_zpscbb2d3ba.jpg

s21_zps8c31b90c.jpg


s13_zpsb2ee9125.jpg

s14_zpsd756fcd5.jpg

s12_zpse7395d82.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Antiket e kishin merak precizionin..:)

an1_zpsc9bf45bc.jpg


Mos valle luanin edhe futboll..:p

an3_zps557dd3ba.jpg

an2_zps63299216.jpg
 

Attachments

 • an1_zpsc9bf45bc.jpg
  an1_zpsc9bf45bc.jpg
  43.3 KB · Shikime: 0
 • an3_zps557dd3ba.jpg
  an3_zps557dd3ba.jpg
  102.3 KB · Shikime: 0
 • an2_zps63299216.jpg
  an2_zps63299216.jpg
  97.8 KB · Shikime: 0
 • an1_zpsc9bf45bc.jpg
  an1_zpsc9bf45bc.jpg
  43.3 KB · Shikime: 0
 • an3_zps557dd3ba.jpg
  an3_zps557dd3ba.jpg
  102.3 KB · Shikime: 0
 • an2_zps63299216.jpg
  an2_zps63299216.jpg
  97.8 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Ne Kolombi, jane gjetur keta mjete fluturuese(...?!!) ne miniatuare. I perkasin shek II para Krishtit


an5_zpsa13a1795.gif

an4_zps7caede63.jpg
 

Attachments

 • an4_zps7caede63.jpg
  an4_zps7caede63.jpg
  16 KB · Shikime: 0
 • an5_zpsa13a1795.gif
  an5_zpsa13a1795.gif
  41.7 KB · Shikime: 0
 • an4_zps7caede63.jpg
  an4_zps7caede63.jpg
  16 KB · Shikime: 0
 • an5_zpsa13a1795.gif
  an5_zpsa13a1795.gif
  41.7 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Famozi "çekiçi London",(15X3 cm) eshte nje çekiç i vogel ne mes te gurit ( tuf-eshte rere e gursuar) formim i cili i perket 140 MILION me pare.
Ne kete perjudhe, nuk kish akoma kembe njeriu mbi toke..;)

an6_zpsb4244356.jpg

an7_zps80dee7e1.jpg
 

Attachments

 • an6_zpsb4244356.jpg
  an6_zpsb4244356.jpg
  17.6 KB · Shikime: 0
 • an7_zps80dee7e1.jpg
  an7_zps80dee7e1.jpg
  9.6 KB · Shikime: 0
 • an6_zpsb4244356.jpg
  an6_zpsb4244356.jpg
  17.6 KB · Shikime: 0
 • an7_zps80dee7e1.jpg
  an7_zps80dee7e1.jpg
  9.6 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Afrika jugore. Jane gjetur me qindra sfera me tre viza ne ekuadorin e tyre. Deri ketu nuk ka asgje interesante. C'ka i ben misterioze keta sfera metalike eshte ngjyra e disa perj tyre blu me disa vrima te mbushura me materjal elastik. Dhe i perkasin nje epoke kur mungonte nje jete inteligjente.
Nje gje eshte e qarte perballe ketyre sferave, qe ky metal i forte (limonite ) nuk punohet ne te as me mjete celiku, dhe te gjetura ne nje sit precambrian (perjudhe e formave te fosileve)qe i perket 2.8 miloin vite me pare..:)

an9_zpsdf09be0b.jpg

an8_zpsae534ec7.jpg
 

Attachments

 • an9_zpsdf09be0b.jpg
  an9_zpsdf09be0b.jpg
  9.3 KB · Shikime: 0
 • an8_zpsae534ec7.jpg
  an8_zpsae534ec7.jpg
  5.4 KB · Shikime: 0
 • an9_zpsdf09be0b.jpg
  an9_zpsdf09be0b.jpg
  9.3 KB · Shikime: 0
 • an8_zpsae534ec7.jpg
  an8_zpsae534ec7.jpg
  5.4 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Nje cope metali rreth 20X17 cm i gjetur ne Rumani bashke me disa kocka archeo-elefante qe ekzistonin 20 Milion vite me pare. Nuk dihet se c'eshte, por hipotizohet te jete nje pjese e nje sistemi funksional mekanik. C'ka e ben mmisterjoz kete objekt eshte lega minerale e saje:
89% Al alluminio
6,2% Cu baker
2,8% Si silic
1,8% Zn zink
0,4% Pb plumb etj

Alumini eshte zbuluar pas shek '18, gjindet mjaft ne natyre por jo alumin puro dhe i punuar si ky. Per te pas nje rizultat te tille te aluminit puro duhet nje proces i komplikuar industrial qe nuk e kalon vitin 1920..:)

an10_zps306866c0.jpg
 

Attachments

 • an10_zps306866c0.jpg
  an10_zps306866c0.jpg
  17.9 KB · Shikime: 0
 • an10_zps306866c0.jpg
  an10_zps306866c0.jpg
  17.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

E kuptove apo jo? Ne Egjypt...4000 vjet nga sot..;)

Fabrika e telave ne Shkoder i bente me te trashe lol


dhembe_zpsc88d7e1b.jpg


dhembe2_zps18342baa.jpg
 

Attachments

 • dhembe_zpsc88d7e1b.jpg
  dhembe_zpsc88d7e1b.jpg
  17 KB · Shikime: 0
 • dhembe2_zps18342baa.jpg
  dhembe2_zps18342baa.jpg
  20.7 KB · Shikime: 0
 • dhembe_zpsc88d7e1b.jpg
  dhembe_zpsc88d7e1b.jpg
  17 KB · Shikime: 0
 • dhembe2_zps18342baa.jpg
  dhembe2_zps18342baa.jpg
  20.7 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Shpella Vadathika ne Indi. Nuk po komentoj per punen se flasin vete lucidimi dhe prerja ne qoshet e punimeve ne menyre perfekte. Dhe jemi mes shek III-II para Krishtit..;)

w4_zpsb09ccf97.jpg

w1_zps5257e13c.jpg

w6_zps97ec5adc.jpg

w2_zps04114d43.jpg

w3_zpsf4832d84.jpg
 

Attachments

 • w3_zpsf4832d84.jpg
  w3_zpsf4832d84.jpg
  91.3 KB · Shikime: 0
 • w4_zpsb09ccf97.jpg
  w4_zpsb09ccf97.jpg
  189.6 KB · Shikime: 0
 • w1_zps5257e13c.jpg
  w1_zps5257e13c.jpg
  208.1 KB · Shikime: 0
 • w6_zps97ec5adc.jpg
  w6_zps97ec5adc.jpg
  62.2 KB · Shikime: 0
 • w2_zps04114d43.jpg
  w2_zps04114d43.jpg
  106.8 KB · Shikime: 0
 • w3_zpsf4832d84.jpg
  w3_zpsf4832d84.jpg
  91.3 KB · Shikime: 0
 • w2_zps04114d43.jpg
  w2_zps04114d43.jpg
  106.8 KB · Shikime: 0
 • w6_zps97ec5adc.jpg
  w6_zps97ec5adc.jpg
  62.2 KB · Shikime: 0
 • w4_zpsb09ccf97.jpg
  w4_zpsb09ccf97.jpg
  189.6 KB · Shikime: 0
 • w1_zps5257e13c.jpg
  w1_zps5257e13c.jpg
  208.1 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Duket qarte ne keta video qe nuk eshte pune çekiçi dhe dalte, por nje pune dale fale makinerive dhe teknologjije jasht kohe per epoken.


 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Po nga arti i disa shekujve me pare, cfare mund ti bashkangjisim kesaj teme mbi teknologjine jashte kohe?
Hipotezat interprtimi mbi domethenjen mund te jene nga me te ndryshmet, por ngelet NJE fakti i objekteve fluturuese qe per kohen e berjes se ketyre pikturave ishte jashte imagjinates. Nryshe sot ne kohet moderne i quajme "objekte te pa identifikuara"= UFO. .:)

"Madona me S. Gjovanin"
pikture e shek-15.
Ne sy te lire nuk dallohet nje person pas kurrizit te Madones, por vetem me lente zmadhuese, i cili po veshtron i habitur nje disk fluturues dhe ndriques

u1_zpsd5da4f49.jpg


"Pagzimi i Krishtit"
pikture e shek 17
Nje objekt ne forme disku ndriqon Profetin Gjovani Batista qe pagzon Jezusin.

u3_zpsf887491d.jpg
 

Attachments

 • u3_zpsf887491d.jpg
  u3_zpsf887491d.jpg
  27.5 KB · Shikime: 0
 • u1_zpsd5da4f49.jpg
  u1_zpsd5da4f49.jpg
  78.1 KB · Shikime: 0
 • u3_zpsf887491d.jpg
  u3_zpsf887491d.jpg
  27.5 KB · Shikime: 0
 • u1_zpsd5da4f49.jpg
  u1_zpsd5da4f49.jpg
  78.1 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak

Attachments

 • u7_zps14d0ac86.jpg
  u7_zps14d0ac86.jpg
  68.9 KB · Shikime: 0
 • u8_zpsee3d2e98.jpg
  u8_zpsee3d2e98.jpg
  47.5 KB · Shikime: 0
 • u7_zps14d0ac86.jpg
  u7_zps14d0ac86.jpg
  68.9 KB · Shikime: 0
 • u8_zpsee3d2e98.jpg
  u8_zpsee3d2e98.jpg
  47.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

-Tito Livio, ne librin "Storia di Roma"
Ne kohen e mbretit te dyte te Romes Numa Pompilio, shek 7-6 para Krishtit, ishte vete deshmitar okular i fenomeneve ne qiell si nje "mburoje fluturuese".
-Cicerone, tek "De Divinatione", kap:43 flet per "diellin noturn" qe ndriqon si diten. Disa sfera dhe zhurma te forta.
-Plinio il Vecchio, "Historiae Naturales", kap:25 e 36. Behet fjale per "Scudi di fuoco"(mburoje zjarri), "torce"(pishtar), "più soli"(disa Diell), "più lune" (disa Hena), "ruote luminose" (rrota ndriquese) etj etj

z2_zps4453faaf.jpg

z1_zps786cbcb2.jpg
 

Attachments

 • z1_zps786cbcb2.jpg
  z1_zps786cbcb2.jpg
  50.2 KB · Shikime: 0
 • z2_zps4453faaf.jpg
  z2_zps4453faaf.jpg
  55.8 KB · Shikime: 0
 • z1_zps786cbcb2.jpg
  z1_zps786cbcb2.jpg
  50.2 KB · Shikime: 0
 • z2_zps4453faaf.jpg
  z2_zps4453faaf.jpg
  55.8 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Kemi dy templare. "Annales Laurissenses" (libra historie mbi evente religjoze) shkruar ne shek.8 pas Krishtit.
Behet fjale ne momentin e nje beteje ne keshtjellen e Sigiburg ne vitin 776 (France) te rrethuar nga sasoni. Te dy po luftonin kur papritmas shohin nje grup disk fluturues ("mburoje" fluturuese-pershkrim i formes se nje mburoje)mbi kishen. Sasonet kujtuan qe francezet jane te mbrojtur nga keta objekte dhe lene rrethimin duke u terhequr.

u9_zps3fc89632.jpg

z3_zps6c454bde.jpg
 

Attachments

 • z3_zps6c454bde.jpg
  z3_zps6c454bde.jpg
  12.3 KB · Shikime: 0
 • u9_zps3fc89632.jpg
  u9_zps3fc89632.jpg
  26.5 KB · Shikime: 0
 • z3_zps6c454bde.jpg
  z3_zps6c454bde.jpg
  12.3 KB · Shikime: 0
 • u9_zps3fc89632.jpg
  u9_zps3fc89632.jpg
  26.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Pershkrim i "mburojes te zjarrte" .shek-9 Japoni

z4_zps32aa6aa7.jpg
 

Attachments

 • z4_zps32aa6aa7.jpg
  z4_zps32aa6aa7.jpg
  27.7 KB · Shikime: 0
 • z4_zps32aa6aa7.jpg
  z4_zps32aa6aa7.jpg
  27.7 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

"Kryqzimi i Krishtit" shek-13-14 GJINDEN NE KOSOVEN TONE
Dy objekte me persona mbrenda ne te dy krahet e Krishtit


z5_zpse19afc78.jpg

Objektet e zmadhurara
z7_zpse56d0db2.jpg z6_zpsab5ad9ce.jpg
 

Attachments

 • z5_zpse19afc78.jpg
  z5_zpse19afc78.jpg
  15.9 KB · Shikime: 0
 • z6_zpsab5ad9ce.jpg
  z6_zpsab5ad9ce.jpg
  8.9 KB · Shikime: 0
 • z7_zpse56d0db2.jpg
  z7_zpse56d0db2.jpg
  9.3 KB · Shikime: 0
 • z5_zpse19afc78.jpg
  z5_zpse19afc78.jpg
  15.9 KB · Shikime: 0
 • z7_zpse56d0db2.jpg
  z7_zpse56d0db2.jpg
  9.3 KB · Shikime: 0
 • z6_zpsab5ad9ce.jpg
  z6_zpsab5ad9ce.jpg
  8.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Ne kete afresk te shek-17 qe gjindet ne Katedralen Svetishoveli Mtskheta, Georgji, shohim dy objekte fluturuese ne krahet e Krishtit.

z8_zps25ed8246.jpg


Ne zmadhimin e tyre duket qarte qe permbajne fetyra njerzish ne mbrendesi te objektit


z9_zpsbb486b1b.jpg
 

Attachments

 • z9_zpsbb486b1b.jpg
  z9_zpsbb486b1b.jpg
  10.3 KB · Shikime: 0
 • z8_zps25ed8246.jpg
  z8_zps25ed8246.jpg
  20.9 KB · Shikime: 0
 • z9_zpsbb486b1b.jpg
  z9_zpsbb486b1b.jpg
  10.3 KB · Shikime: 0
 • z8_zps25ed8246.jpg
  z8_zps25ed8246.jpg
  20.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Akoma rrota fluturuese. Hamburg, Gjermani 4 Nentor 1697.

g1_zpsf40a42b8.jpg

"Madona me femijen"
-viti 1480.

g3_zpsf55c63e3.jpg
Vetem ne zmadhimin e nje pjese te kuadrit ne krahun e djathte mund te dadhohen objekte te misterjoze per kohen, qe i ngjajne avioneve modern..:)
g4_zps06127f82.jpg
 

Attachments

 • g1_zpsf40a42b8.jpg
  g1_zpsf40a42b8.jpg
  34.4 KB · Shikime: 0
 • g3_zpsf55c63e3.jpg
  g3_zpsf55c63e3.jpg
  101.8 KB · Shikime: 0
 • g4_zps06127f82.jpg
  g4_zps06127f82.jpg
  14.4 KB · Shikime: 0
 • g1_zpsf40a42b8.jpg
  g1_zpsf40a42b8.jpg
  34.4 KB · Shikime: 0
 • g3_zpsf55c63e3.jpg
  g3_zpsf55c63e3.jpg
  101.8 KB · Shikime: 0
 • g4_zps06127f82.jpg
  g4_zps06127f82.jpg
  14.4 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Kronika e vitit 1608, 15 gusht -Gjenova – Ne port u shfaqen 3 karroca qe terhiqeshin nga 6 figura te flakta njesoj si dragoj-(forma gjarperi) qe leshonin ulurima te frikshme.

Burime te tjera kronike: gusht 1608 – Genova-Nica –Ne detin e Gjenoves jane pare qenje me figura humane nga kerthiza e siper, e krahe te mbuluar me liska si te peshkut qe mbanin ne dore dy gjarperinje fluturues. Te shtenat e topave nga toka nuk u bene asnje efekt. Jane pare ne te njejten kohe edhe ne Nica keta objekte te quditshme qe vjellnin gjak mbi toke.
(Katalogu Ligure M. E. Parodi)

g5_zps22fb691e.jpg
 

Attachments

 • g5_zps22fb691e.jpg
  g5_zps22fb691e.jpg
  35.5 KB · Shikime: 0
 • g5_zps22fb691e.jpg
  g5_zps22fb691e.jpg
  35.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Me sy te lire nuk ka dicka te vecante, por misteri ndodhet ne detaje pas zmadhimit te kuadrtit.
"Shpallja" per lindjen e Jezusit tek Maria. Nuk eshte Dielli dhe as nje rreze dielli cfare bije mbi Marien.
Pas zmadhimit dalin qe eshte "shpirti i shenjet" qe zbret nga nje objekt i rrumbullaket. Ndonse trajtimi eshte qeshtje besimi qe i perket ndjenjave shpirterore, ketu kemi te bejme me objekt.

m1_zpsca6993cd.jpg

m7_zps4a4ee020.jpg

m2_zps9c5710f2.jpg

m8_zpsb2584684.jpg
 

Attachments

 • m8_zpsb2584684.jpg
  m8_zpsb2584684.jpg
  110.9 KB · Shikime: 0
 • m2_zps9c5710f2.jpg
  m2_zps9c5710f2.jpg
  63.9 KB · Shikime: 0
 • m7_zps4a4ee020.jpg
  m7_zps4a4ee020.jpg
  31 KB · Shikime: 0
 • m1_zpsca6993cd.jpg
  m1_zpsca6993cd.jpg
  89 KB · Shikime: 0
 • m8_zpsb2584684.jpg
  m8_zpsb2584684.jpg
  110.9 KB · Shikime: 0
 • m2_zps9c5710f2.jpg
  m2_zps9c5710f2.jpg
  63.9 KB · Shikime: 0
 • m7_zps4a4ee020.jpg
  m7_zps4a4ee020.jpg
  31 KB · Shikime: 0
 • m1_zpsca6993cd.jpg
  m1_zpsca6993cd.jpg
  89 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Piktura e Ventura Salimbeni ne shek-15. ne kishen San Pietro Montalcino. cfare eshte ky Objekti mistrjoz ne duart e Krishtit dhe te Atit me Shpirtin e Shenjet siper? Eshte "pagzuar" si sateliti i Montalcino
Ate e Bir mbajne ne dore dy antena te lidhura me sferen qe i ngjajne antenave te radiove apo tv. Njera perfundon ne maje me nje kryq dhe tjetra me nje sfere. Sfera perfshihet me nje fasho qe krijon ekuadorin e sferes. Ka nje ngjashmeri me satelitet qe Ruset leshuan ne orbite ne 1972..:)

Zyrtarisht njihet si Triniteti ne sferen Celeste po c'mister fshihet pas nuk dihet(publikisht)


[/U]r1_zps12bf2fa5.jpg

r2_zps3dead813.jpg

Dhe gjinden mjaft vizatime te tjera me kete sfere misterjoze.


r5_zps8a9fb6c9.jpg
r6_zpsf8f1b566.jpg

r4_zps6835a68a.jpg

r7_zpsba306d18.jpgr8_zps9196f890.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Shamir, ose "lazer i profetit Mojsiut"

Ka mjaft versete ne Testamentin e Vjeter (Bibel), qe i riferohen keti mjeti miosterjoz qe disa personazhe biblik e perdornin per te prere gure te forte per ndertimin e objekteve, tempuj apo edhe per te shkruar ligje ne pllaka guri.
Eshte emruar ndryshe edhe si "krimbi qe pret", per shkak te formes se nje krimbi qe priste edhe mineralet me te forta. Per kete arsye thirret edhe si "krimbi diamant" i Mojsiut. E, po bejme fjale per mbi 3000 vjet nga sot..:)

Eshte koha e eksodit te ebrejve nga Egjypti, dhe njohim mjaft objekte ne Egjypt punime te cilat jane si rezultat i nje teknologjie ne te vertete misterjoze.
Tempulli i Jeruzalemit eshte ndertuar me gure te prere, dhe ne Talmud citohet pikerisht mungesa e zhurmes se daltes e çekiçit gjate ndertimit te tempullit.

Cfare ka ne dore Profeti Mojsiu, kush ja dhuroj..?

MOSE_zpshkdi685f.jpg
 

Attachments

 • MOSE_zpshkdi685f.jpg
  MOSE_zpshkdi685f.jpg
  14.8 KB · Shikime: 0
 • MOSE_zpshkdi685f.jpg
  MOSE_zpshkdi685f.jpg
  14.8 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Efod eshte nje mjet radiokomunikacioni qe gjejme ne Bibel. Profeti David ne mungesen e prezences Zotit (Elohimi Yahweh), kish nevoje pikerisht per EFOD per te folur me te per kshilla urgjente.

psh tek I° Samueli kap 23:9-12 lexojme:
-Kur Davidi mësoi që Sauli po kurdiste të keqen kundër tij, i tha priftit Abiathar: "Sille këtu efodin".
-Pastaj Davidi tha: "O Zot, Perëndi i Izraelit, shërbëtori yt e ka kuptuar qartë që Sauli.....

Pra duket qarte qe Prodeti David i kerkon prfitit nje objekt me emrin Efod per te komunikuar me Zotin per kete rast urgjent qe kish (per nje komplot qe po i kurdiste Mbreti Saul) Dhe ne asnje menyre nuk kemi te bejme ketu me nje lutje spirituale per te komunikuar me Zotin.

Efod eshte pjese e veshjes se klerit (eskluzivisht persona te autorizuar) ebrej. Dhe e gjejme edhe sot ne veshjet Papale te Vatikanit.
E nuk ju duket kurjoz ngjashmeria, ne forme dhe funksion me I-pad ..;)


epad1_zpsoecdb6fp.jpg

epad3_zps8cw3tnbl.jpg

epad2_zpsir6b0vq2.jpg
 

Attachments

 • epad2_zpsir6b0vq2.jpg
  epad2_zpsir6b0vq2.jpg
  98.9 KB · Shikime: 1
 • epad3_zps8cw3tnbl.jpg
  epad3_zps8cw3tnbl.jpg
  20.5 KB · Shikime: 1
 • epad1_zpsoecdb6fp.jpg
  epad1_zpsoecdb6fp.jpg
  31.2 KB · Shikime: 2
 • epad2_zpsir6b0vq2.jpg
  epad2_zpsir6b0vq2.jpg
  98.9 KB · Shikime: 1
 • epad3_zps8cw3tnbl.jpg
  epad3_zps8cw3tnbl.jpg
  20.5 KB · Shikime: 0
 • epad1_zpsoecdb6fp.jpg
  epad1_zpsoecdb6fp.jpg
  31.2 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Arma e tmerrshme e Mojsiut. E ndertuar sipas urdherit te vete Zotit-Jahweh. Ai i jep urdher per ndertimin e kesaj arke per dimencione dhe menyra mjaft percizo (Eksodi 25:10). Dhe Mojsiu e nderton sipas urdherit. 125 cm gjatesi, 75 cm te larte dhe te gjere, dhe te veshur komplet me ar safi.
Po cfare eshte kjo arke? Profetet ne te mbanin ligjet qe jepte Zoti Jahweh, kuptohet sa e shenjte ishte arke per ebrejte. Kish mjaft funksione te tjera, si edhe per dialog mes Profeteve e Jahweh.
Kjo arke nuk ishte vetem nje kontenitor shkrimesh, por nje arme e tmerrshe qe vriste kedo qe i afrohej pa ditur manexhimin e saje. Kuptohet edhe kjo qe e perdornin eskluzivisht persona te autorizuar e adestruar mire. Eshte perdorur nga mjaft Profet ebrej ne harkun e disa shekujve te mevonshem deri ne shek '6, kohe e cila eshte edhe zhdukur nga qarkullimi.(aktualisht mendohet te jete ne Etiopi)

Mes dy kerubineve qe qendrojne siper me krah te hapur krijohej ne disa monete te vecanta nje grumbull drite te fuqishme e scila mund te zhdukte mira njerez me nje here. Ka mjaft versete biblike qe ben fjale per prezencen e kesaj arke ne fushe-beteja te ebrejve. Shume qarte flet libri i Profeti Josue ku Zoti urdheron: "silleni rreth kalase per 6 dite, diten e shtate tu bini fuqishem burve dhe muret do renohen", ashtu u be dhe ashtu ndodhi.
Misteri thellohet me menyren e perdorimit, personat qe ju afroheshin duhej te kishin nje veshje te veqante, dhe duhej ti afroheshin zbathur. Nje prodhuese elektriciteti qe mund te shkarkonte energji 5-700 vot ne momentin e komanduar?


arca1_zpsda2t86gp.jpg

arca2_zpsjgj8qztz.jpg
 

Attachments

 • arca2_zpsjgj8qztz.jpg
  arca2_zpsjgj8qztz.jpg
  47.5 KB · Shikime: 0
 • arca1_zpsda2t86gp.jpg
  arca1_zpsda2t86gp.jpg
  112.3 KB · Shikime: 0
 • arca2_zpsjgj8qztz.jpg
  arca2_zpsjgj8qztz.jpg
  47.5 KB · Shikime: 0
 • arca1_zpsda2t86gp.jpg
  arca1_zpsda2t86gp.jpg
  112.3 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Një reaktor nuklear 2 miliard vjet i vjetër në Afrikë

Dy miliard vite më parë pjesë të një depozite afrikane të uraniumit papritur dolën të jenë bomba me bërthamë atomike

Më 1971, një punëtor në një impiant me karburante nukleare kishte vërejtur diçka dyshuese dhe pas një analize rutinë të uraniumit ku u arrit në përfundim se ai vjen nga një burim normal mineral në Afrikë. Pasi që rasti ishte se kemi të bëjmë vetëm për uranium natyral, materiali në studim përmbante tri izotope – apo tri forma me masa të ndryshme atomike: uranium 238, lloji më i pasur i tij; dhe uranium 234, që është i rrallë dhe uranium 235, izotop që është i konvertuar sepse mund të mbështet reaksionin e zinxhirit nuklear. Për disa jave, specialistet e Komisionit francez për Energjinë Atomike (CEA) mbeten të hutuar.

Përpos kësaj koreja e tokës, edhe në hënë madje edhe në meteorë, mund të gjendet uranium me 235 atome që përmban sasinë prej 0.720 për qind të totalit. Por në shembujt që u analizuan, e të cilit vinin nga depozita Oklo në Gabon, një ish koloni franceze në Afrikën Perëndimore, uraniumi 235 formohet me 0.717 për qind. Dallimi i vogël ishte i mjaftueshëm për të vënë në alarm shkencëtarët francez pasi që kishte diçka të habitshme me këto minerale. Këto detale të vogla dërguan në hulumtime të mëtutjeshme të cilat treguan që se paku një pjesë e minierës nën nivel kishte sasi normale të uraniumit 235: rreth 200 kilogram duket se janë shkëputur në një largësi të kaluar, që sot, është një sasi e mjaftueshme për të bërë një gjysmë dyzine të bombave nukleare. Së shpejti, hulumtueset dhe shkencëtarët nga e tërë bota u mblodhën në Gabon për të gjurmuar se çfarë po ndodh me uraniumin nga Oklo.

nuc2_zpslu44afdh.jpg

nuc1_zpsv5zowcz3.jpg

اfarë u zbulua në Oklo befasoi të gjithë ata që ishin aty, harta arkeologjike ku e kishte origjinën uraniumi kishte për origjinë një reaktor të përparuar nuklear që shkon shumë më larg kapaciteteve dhe njohurive tona shkencore. Hulumtuesit besonin që ky reaktor antik nuklear është i vjetër rreth 1.8 miliard vjet dhe kishte operuar së paku 500 000 vite në të kaluarën. Shkencëtarët kanë bërë edhe një numër të tërë hulumtimesh në minierën e uraniumit dhe rezultatet u bën publik në konferencën për Agjencinë e Energjisë Atomike. Sipas agjencive të lajmeve nga Afrika, hulumtuesit kishin gjetur gjurmë të produkteve të bombave atomike dhe mbeturina të karburanteve në vende të ndryshme brenda zonës së minierës.

E pabesueshme, por nëse krahasohet me një reaktor të madh nuklear të ditëve të sotme, në të vërtetë nuk janë të krahasueshëm as në dizajn as në funksion. Sipas studimeve, ku reaktor antik nuklear është disa kilometra më i gjatë. Interesante, për reaktor të mëdhenj sikurse ky, impakti termal drejt ambientit ishte i kufizuar vetëm në 40 metra në të gjitha anët. Ajo çfarë zbuluan studiuesit ishte e mahnitshme, a janë këto mbetje radioaktive që ende nuk kanë lëvizur jashtë kufijve të hartës pasi që në ato ende ka të vendosura cisterna që janë gjetur në gjenealogjinë e zonës.

اfarë është befasuese për këtë reaktor nuklear është mënyra se si është përdorur plutoniumi, nënprodukt që është krijuar që reagimi nuklear vetvetiu të kontrollohet nga diçka që konsiderohet si “grali i shenjtë” në shkencat atomike. Mundësia për ta moderuar reaksionin do të thotë që së pari pasi reaksioni fillon, është e mundshme që me anë të sistemit të levave të kontrollohet shpërthimi i bombës, me mundësinë që të ndalojmë eksplodimet katastrofike të tyre apo lëshimin e energjisë në një herë të vetme.

Hulumtuesit mendojnë që reaktori nuklear i Oklos është një “reaktor natyral nuklear”, por e vërtetë është më shumë se sa një kuptim normal i situatës. Disa nga hulumtuesit që kanë marrë pjesë në testimin e reaktorit nuklear kanë konkluduar që mineralet kanë qenë të pasuruara në një të kaluare të largët, rreth 1.8 miliard vite më parë, që më vonë kanë prodhuar një reaksion zinxhiror. Ata po ashtu kanë konkluduar që uji është përdorur për të kontrolluar dhe moderuar reaksionin në të njëjtë mënyrë sikurse tek reaktorët modern nuklear që përdoren për të ftohur duke përdorur boshtet grafike të kadiumit që mbron reaktorin nga gjendje kritike dhe eksplodimi. E tërë kjo “të quhet proces natyror”.

Megjithatë, Dr. Glenn T Seaborg, ish shef i Komisionit për Energji Atomike në ShBA dhe fitues i çmimit Nobel për studimet e tij në fizikë në sintezë me elementet e rënda, thekson që uraniumi për t’u “djegur” në një reaksion, kushtet duhet të jenë shumë të sakta. Për shembull, uji që përdoret në një reaksion nuklear duhet të jetë jashtëzakonisht i pastër. Madje edhe pak pjesën në miliona do të “helmojnë” reaksionin, duke e sjell atë në një ndalim të tij. Problemi është se nuk ka ujë kaq të pastër që ekziston në natyrë diku në Botë.

Disa specialist kanë folur për reaktorin e jashtëzakonshëm nuklear në Oklo, duke theksuar që në asnjë kohë në historinë gjeologjike të Oklos nuk ka pasur depozita të mjaftueshme me uranium të pastër 235, ku mund të thuhet se kemi të bëjmë me një reaksion natyral nuklear. Kur këto depozita ishin formuar në të kaluarën e largët, në saj të ngadalësimit të kalbjes redioaktive U-235, një material bombardues që mund ta përmban rreth 3 për qind të depozitave totale – që është shumë e ulët nëse flasim matematikisht për një shpërthim nuklear në një vend. Megjithatë, një shpërthim ka ndodhur në këtë vend në mënyrë misterioze, që tregon që uraniumi origjinal ishte shumë më i pasur sesa Uraniumi 235 se sa është një formacion natyral.
/Express/
 

Attachments

 • nuc1_zpsv5zowcz3.jpg
  nuc1_zpsv5zowcz3.jpg
  29.8 KB · Shikime: 0
 • nuc2_zpslu44afdh.jpg
  nuc2_zpslu44afdh.jpg
  75.5 KB · Shikime: 0
 • nuc1_zpsv5zowcz3.jpg
  nuc1_zpsv5zowcz3.jpg
  29.8 KB · Shikime: 0
 • nuc2_zpslu44afdh.jpg
  nuc2_zpslu44afdh.jpg
  75.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Antikytera eshte nje mekanizem misterjos per kalkolimin e nje kalendari astronomik. E gjetur mes Greqise dhe Kretes ne nje anije te mbytur para 2000 viteve. Ky menkanizem eshte mjaft i komplikuar, shpjegimin e te cilit mund ta ndiqni ne video.

mik_zpsajz69kig.jpg


 

Attachments

 • mik_zpsajz69kig.jpg
  mik_zpsajz69kig.jpg
  18.5 KB · Shikime: 0
 • mik_zpsajz69kig.jpg
  mik_zpsajz69kig.jpg
  18.5 KB · Shikime: 0
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Egjypt. Ne nje varr graniti gjinden disa prerje rrethore, te cilat duken qarte eshte perdorur nje force mekanike si trapon. O ne fotot me poshte me sharre per prerje lineare perfekte te granitit.

ant4_zpswzmihwiw.jpg

ant2_zpsz7rvadsy.jpg

ant1_zps520ec7ai.jpg

ant7_zpsefy5ihvi.jpg

ant6_zpsmol8yrdm.jpg

ant5_zpsygxzc9nl.jpg
 

Attachments

 • ant5_zpsygxzc9nl.jpg
  ant5_zpsygxzc9nl.jpg
  131.2 KB · Shikime: 0
 • ant6_zpsmol8yrdm.jpg
  ant6_zpsmol8yrdm.jpg
  95.5 KB · Shikime: 0
 • ant7_zpsefy5ihvi.jpg
  ant7_zpsefy5ihvi.jpg
  106.5 KB · Shikime: 0
 • ant1_zps520ec7ai.jpg
  ant1_zps520ec7ai.jpg
  78.8 KB · Shikime: 0
 • ant2_zpsz7rvadsy.jpg
  ant2_zpsz7rvadsy.jpg
  93.6 KB · Shikime: 0
 • ant4_zpswzmihwiw.jpg
  ant4_zpswzmihwiw.jpg
  73.6 KB · Shikime: 0
 • ant5_zpsygxzc9nl.jpg
  ant5_zpsygxzc9nl.jpg
  131.2 KB · Shikime: 0
 • ant6_zpsmol8yrdm.jpg
  ant6_zpsmol8yrdm.jpg
  95.5 KB · Shikime: 0
 • ant7_zpsefy5ihvi.jpg
  ant7_zpsefy5ihvi.jpg
  106.5 KB · Shikime: 0
 • ant1_zps520ec7ai.jpg
  ant1_zps520ec7ai.jpg
  78.8 KB · Shikime: 0
 • ant2_zpsz7rvadsy.jpg
  ant2_zpsz7rvadsy.jpg
  93.6 KB · Shikime: 0
 • ant4_zpswzmihwiw.jpg
  ant4_zpswzmihwiw.jpg
  73.6 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Provat e tekonologjise se avancuar ne antikitet jane ketu..:)

 

Lauri

Anunnak
Titulli: Teknologji jasht kohe.

Bombe atomike 4000 vjet me pare?

 
Top