Tekste nga Demir Krasniqi

shaban cakolli

Anëtar i ri
TE URA E MITROVICثS

Te ura, te ura – vraponi o burra!
Te ura, te ura – Urra!Urra!Urra!
Te ura, te ura – atje n’ Mitrovicë,
Vraponi , o burra, me nga një mezhnicë!

Te ura, te ura – te ura e Ibrit;
Bëri zë Leonorës, Shkurtës dhe Ilirit!...
Trimave t’ Kastriotit, t’ Arbërit, t’ Dukagjinit...
Se po na ndërtohet “Muri i Berlinit!”

-Po ku me vrapua, o vëlla, Përshesh Kalanica?
Mu ka thye kerri – m’ ka ra rrota n’ spica!
A me ra te Ibri, apo te Sitnica?
A mos po na ndahet, o vëlla, neve Mitrovica?!

O, prite, prite, vëlla Azem Galicën,
O, se s’ ju len ai, me e nda Mitrovicën!
O, pritna, pritna se tash ua kallëzojmë qejfet,
O, veç sa t’ i marrim tupanët dhe defet!...

O, veç sa t’ i qesim, o , n’ krahë çiftelijat,
O,e t’ i kurdisim surlet e sharkijat;
O, i madh e i vogël kem me u çua n’ kamë ,
O, kem me dalë te Ibri n’ atë anë!...

O, kur t’ ia nisim këngë edhe piskamë,
O, kur t’ ia nisim valle e vilikamë ,
O, regjisorët xhirojnë me kamera,
O, për statista i kem do lidera...

O, me sukses ka me u xhirua spoti,
O, kush ta sheh , ka me i pikua loti!
O, për pa u shkye defa e mezhnica –
O, jo nuk ndahet, o, kurrë Mitrovica!

Demir Krasniqi
 

shaban cakolli

Anëtar i ri
KثNGA E MIXHثS KEK-së

KثNGA E MIXHثS KEK-së

Oh, more mixha KEK-së, ty, t’ shitoftë zana –
Fort ryshfetin po ta ka ana!
Eh! Oh!
Nënë, moj loke, oj !

Oh, more mixha KEK-së, ty, t’ shitoftë shita –
Qysh s’ e dite çka asht drita?!
Eh! Oh!
Nënë, moj loke, oj!

Oh, more mixha KEK-së, ti, more tmerr –
Qe nëntë vjet na le në terr !?
Eh, Oh!
Nënë, moj loke, oj!

Oh, more mixha KEK-së, ti, çka kujtove –
Trutë e kresë , ti na i shkatërrove?!
Eh! Oh!
Nënë, moj loke, oj!

Oh, more mixha KEK-së, ty, të lëshoftë toka –
Sa shumë herë po t’ bien këta blloka !?
Eh ! Oh !
Nënë , moj loke , oj !

Oh, more mixha KEK-së, të marrtë vullkani –
Sa shumë herë po t’ rrjedh kazani ?!
Eh ! Oh !
Nënë, moj loke, oj!

Oh, more mixha KEK-së, tu shpoftë kazani –
Sidomos n’ muaj Ramazani ?!
Eh ! Oh !
Nënë, moj loke, oj!

Oh, more mixha KEK-së, ti more sherr –
A luftuam për me ndejë n’ terr ?!
Eh ! Oh !
Nënë, moj loke , oj !

Gjilan, më 31 Gusht 2008. Demir KRASNIQI
 

shaban cakolli

Anëtar i ri
Parodi kushtuar "himnit" të dasmave tona:
اAJE SHUKARIJE - SHQIP

اajurije, Shukarije,
M' u ligë trupi prej dashurie,
M' u dogj zemra prej mërzie,
اaje!اaje!
Refreni:
Kallma, ti, kallma,
اaje Shukarije!
Zemrën, ti, kallma,
اaje Shukarije!
Trupin ligma,
اaje!اaje!
A-a-a-a!A-a-a-a!
A-a-a-a! اaje!
اaje!

Teleisun me kollana,
Vetullat porsi gajtana,
Sytë e tu, porsi filxhana,
اaje!اaje!
Refreni: Kallma, ti, kallma...etj.

A e mbanë mend sa të kam dasht-e,
U rreknejshim nëpër kasht-e,
Nëpër kashtë e nëpër san-e,
اaje!اaje!
Refreni: Kallma, ti, kallma...etj.

Kur prashitshim kallamoq-e,
M' ke pas thanë se nuk kam shoq-e,
Veç dimitë mos m' i përlloç-e,
اaje!اaje!
Refreni: Kallma, ti, kallma...etj.

اajurije, mirë nuk bane,
Që i kallzove nanës tane,
Që i kallzove nanës tane,
اaje!اaje!
Refreni:Kallma, ti, kallma...etj.

E thuri,e kompozoi,e aranzhoi,e këndoi,e incizoi, e editoi dhe e distribuoi:
Demir Krasniqi- president, producent
 
Top