Tempulli Universal.

Në çdo traditë kulturore zemra është pika qendrore e qenies njerëzore. Zemra nuk njeh egoizëm, përkundrazi përbëhet nga një hapësirë intime e përhapur nga një ndjenjë e pan-njerëzimit. Shpesh është intelekti që mbështjell zemrën në vetqendrim. Devotshmëria nuk matet aq shumë me vepra të mira, por nga dashamirësia vetëmohuese që i frymëzon ata; kjo ndez dritën hyjnore te secili prej nesh. Zemra është një organ kozmopolit që nuk njeh ndarje. Ne duhet të mësojmë ta ndiejmë zemrën jo si diçka "jona", por si diçka "universale"; kjo vetëdije e re do të na çlirojë nga çdo egoizëm .
FB_IMG_1591372421002.jpg
(Foto NASA)

Ps.Në këtë temë do ketë të gjitha ndërgjegjet që njohin veten në Humanity One, si dhe mendimet gjithëpërfshirëse të pranishme në çdo kulturë të globit.
Nëse jeni të interesuar për Tempullin Universal, mund të besoni në këtë tempull me të gjithë veten dhe, kur luteni ose meditoni, dërgoni atë Dritë, dashuri dhe forcë duke e ndarë me të tjerët këtu.💞
 
Redaktimi i fundit:
Zemra jone ,eshte nga zemra e universit.
E universi ka burime te` zeza` qe vjen ne drite pjeserisht nga djejt e ti.
keshtu dhe ne,me stine dhe rrebeshe ,diell dhe dimer rreth shpirtit,por shpirti dhe zemra ngelen gjithnje te kuqe dhe plot dashuri.
 
"Mos dhuna nuk është një virtyt i destinuar për të siguruar paqe të brendshme dhe shpëtim të përjetshëm, por një rregull sjelljeje e domosdoshme për shoqërinë, për ata që duan të jetojnë në respekt të dinjitetit njerëzor dhe përparojnë drejt arritjes së paqes, për të cilën njerëzimi gjithmonë ka aspiruar ".
Mahatma Gandhi
FB_IMG_1591373482272.jpg
 
Për tu futur në rrugën e evolucionit shpirtëror, është e nevojshme të çliroheni nga çdo prezumim në lidhje me atë që nuk di ose nuk e kupton. Shpesh ata që kanë paragjykime kthehen në mënyrë fyese ndaj të tjerëve. Mjeshtrat shpirtërorë të të gjitha kohërave dhe traditave në vend të kësaj ata kanë treguar pikëpamje të gjerë dhe përulësi të sinqertë. Së pari duhet të kuptohet se dija nuk ka kufij dhe kjo vetëdije është ajo që na shtyn të kalojmë gjithmonë kufij të rinj, në një proces të përmirësimit të vazhdueshëm të vetvetes. Prandaj, nëse ne duam të evulojmë së pari duhet të braktisim çdo arrogancë .
FB_IMG_1591373822741.jpg
 
Puna e kolektive kontribuon në përshpejtimin e evolucionit të planetit, ndërsa çdo situatë e egoizmit dhe izolimi i individëve paraqet një inovacion. Duke vëzhguar me kujdes të kaluarën, ne do të kuptojmë se përparimi ka regjistruar kapercime të konsiderueshme përpara atje ku ka qenë e fortë ideja e bashkësisë dhe bashkëpunimit kolektiv. Vetëm me forcën shtytëse propulsive të frymës së shoqërisë, qeveritë totalitare janë rrëzuar, kane bërë arritje shkencore të pabesueshme të arritura më parë, deri tek njohja e të drejtave të njeriut. Këto suksese kanë bërë botën më të jetueshme për të gjithë ne. është e nevojshme të synoni gjithnjë e më shumë drejt të mirës së përbashkët, të mirës së një njerëzimi universal.
FB_IMG_1591374478474.jpg
 
"Askush nuk ka të drejtë të bindet"

diventa-virale-la-foto-del-poliziotto-che-soffoca-42855.jpg
Në vrasjen brutale të George Floyd, edhe policët e tjerë të përfshirë në afera mbetën gjithashtu të vëzhguar, bashkëpunëtorë në një nga abuzimet e shumta të kryera kundër amerikanëve të zinj.
Askush nuk ka të drejtë të kundërshtojë, askush nuk ka të drejtë të qëndrojë indiferent ndaj të shikuarit ose të zbatuarit e urdhrave kur këto shkelin të drejtën e individit për jetën dhe lirinë e tij.

Të drejtat ose i përkasin të gjithëve ose janë privilegje.
Nuk ka më dhunë dhe abuzim të pushtetit. Të bashkuar së bashku kundër të gjitha formave të diskriminimit.
 
Tempulli Universal është një kështjellë në të cilën mund të mblidhen të gjitha aspiratat më të mira që burojnë nga zemrat e qenieve njerëzore në çdo pjesë të botës, pavarësisht gjuhës së përdorur për t'i shprehur ato dhe kulturës që ngjyros detajet e tyre. Përfshirja e vullnetit për të bërë mirë dhe aspirata për të mirën e përbashkët është si një simfoni, e përbërë nga shumë tinguj dhe timbra të ndryshme, por e mbyllur në një harmoni të vetme.
FB_IMG_1591376369397.jpg "Pëllumbi" një vepër e Hilma Af Klint
 
Fetë e të gjitha kohërave bien dakord për ekzistencën dhe përjetësinë e Shpirtit, i cili nga ana tjetër rrjedh nga një vetëdije më e madhe, së cilës të gjithë i atribuojnë një emër tjetër, ndërsa gjithmonë e tregojnë atë si energjinë që nënvizon vetë misteri i Krijimit. Ndjenja e Vëllazërimit bazohet në këtë vetëdije: ne jemi frymë të ndryshme të së njëjtës jetë. 💖✨💞
FB_IMG_1591455213792.jpg
 
Kur bëhet një hartë e gabimeve që duhet të shmangen përsëritja, historia është aleati më i madh i Njerëzimit_Një. Kujtesa historike e planetit është e ngopur me katastrofa dhe është vetëm duke e bërë atë një trashëgimi të përbashkët, duke ndaluar të fajësojë njëri-tjetrin, se ne mund të ndërtojmë një botë më të mirë. Asnjë komunitet në tokë nuk është pa mëkat, kështu që edukimi shpirtëror i bazuar në vlera të një Tempulli Universal është jetik, pasi na lartëson në një vizion super të pjesërishëm
FB_IMG_1591455746619.jpg
 
Vetëm në Universin që njohim ka më shumë se 100 miliardë galaktika dhe secila galaktikë përmban madje miliarda yje dhe disa nga këto yje mund të kenë format e tyre të jetës në orbitat e tyre. Universi në vetvete mund të jetë i përfshirë në multiuniverse të tjerë. Tani, le të ndalemi dhe të mendojmë: në këtë hapësirë të pakufizuar, ku ka mundësi pafund, është padyshim më e lehtë dhe më siguruese të vazhdojmë të zhvillojmë luftë midis vëllezërve në të njëjtin planet? Por, e vërteta është se nëse ngremë vetëdijen tonë përtej vijës së horizont, ne do të kuptonim që gjithçka është vetëm Dashuri dhe është vetëm kjo që e bën një jetë me vlerë për t'u jetuar. 💞✨❤️
FB_IMG_1591457214056.jpg
 
Në tempullin Universal nuk ka vend për gjykim, besimtarët e çdo feje dhe lëvizjeje shpirtërore hyjnë në sigurinë e të qenurit në gjendje të shprehen në mënyrën e duhur të kulturës së cilës i përkasin, por, me qëllimin të ndjejnë pjesë të së njëjtës Dritë. Që po e quajmë "Tempulli Universal"
FB_IMG_1591458034316.jpg
 
Redaktimi i fundit:
Në të gjitha traditat fetare ekzistojnë praktika të lutjes dhe meditimit, të dyja rastet e metodave që synojnë internimin e vëmendjes drejt hapësirës së zemrës, nga të cilat mund të kontaktoni me forcat më të mëdha që qeverisin Krijimin. Secila u jep këtyre forcave, ose njësive të ndryshme, emra të ndryshëm. Por shkenca na mëson se përtej ndarjeve të dukshme të materies, në realitet, gjithçka është Energji, prandaj, të gjitha shtigjet çojnë në një burim të vetëm të paefektshëm. Drejtë Një_shit Universal. 💞❤️
FB_IMG_1591461831775.jpg
 
"Qenia njerëzore është një pjesë e asaj tërësie që ne e quajmë" Universi ", një pjesë e kufizuar në hapësirë dhe kohë. Njeriu përjeton veten, mendimet dhe ndjenjat e tij të ndara nga pjesa tjetër - një lloj iluzioni optik i vetëdijes përsonale. Përpjekja për të hequr qafe këtë iluzion është qëllimi i vetëm i një feje autentike. Të mos ushqejë iluzionin, por të përpiqet ta kapërcejë atë: kjo është mënyra për të arritur atë masë të arritshme të paqes së mendjes ".
Albert Einstein
cavallo.jpg("koka e kalit". foto NASA)
 
Një ditë një samurai shkoi tek mjeshtri shpirtëror Hakuin dhe pyeti: "A ka një ferr? A ka një parajsë? Nëse ato ekzistojnë nga ku hyhet?".
Ai ishte një luftëtar i thjeshtë. Luftëtarët janë pa dinakëri në mendje. Luftëtarët dinë vetëm dy gjëra: jetën dhe vdekjen. Samurai nuk kishte ardhur për të mësuar një doktrinë, ai donte të dinte se ku ishin portat, për të shmangur ferrin dhe për të hyrë në parajsë.
Hakuin pyeti: "Kush je ti?" Luftëtari u përgjigj: "Unë jam një samurai".
Në Japoni, të jesh samurai është një krenari e madhe. Do të thotë të jesh një luftëtar i përsosur. Ai që nuk do të hezitonte për asnjë moment të jepte jetën e tij.
"Unë jam një luftëtar i madh, edhe perandori më respekton".
Hakuin qeshi dhe tha, "Ti, një samurai? Dukesh si lypës!"
Burri ndihej i plagosur nga krenaria. Ai nxori shpatën, duke synuar të vriste Hakuin. Mjeshtri qeshi: "Kjo është dera e ferrit - tha ai - me këtë shpatë, me këtë zemërim, me këtë ego, ajo derë hapet".
Këtë një luftëtar mund ta kuptojë, kështu që samurai mbështolli shpatën e tij ... dhe Hakuin tha: "Këtu hap derën e qiellit".
Ferri dhe parajsa janë brenda teje. Të dy dyert janë në ju. Kur sillesh pa vetëdije, dera e ferrit hapet; kur jeni vigjilent dhe i vetëdijshëm, dera në qiell hapet. Mendja është edhe parajsë edhe ferr, sepse mendja ka aftësinë të bëhet të dyja. Por njerëzit vazhdojnë të mendojnë se gjithçka ekziston diku nga jashtë.
FB_IMG_1607343868573.jpg
 
Redaktimi i fundit:
Atëherë Luciferi duke parë atë konfuzion donte të shtrinte dritën e tij tek njerëzit dhe u tha atyre:
"Pse kërkoni jashtë, çfarë keni brenda? Ndoshta nuk e dini që jeni tempulli i dritës dhe se drita jeton në ju? A nuk e kuptoni që ju jeni tempulli i mençurisë dhe se mençuria jeton në ju? Pse kaq shumë verbëri? Pse kaq shumë injorancë?

Zgjohuni, njerëz të përgjumur! Zgjohuni nga ëndrra juaj e thellë. Zgjohuni ndërsa vdekja ju shikon dhe nganjëherë ju gjuan ndërsa flini dhe ëndrra juaj do të jetë e përjetshme. Thyej lidhjet e iluzionit tuaj! Zgjohuni! Mos kërkoni jashtë, çfarë jeton brenda. Çfarë dobie ka ky adhurim i idhujve ose koncepteve abstrakte? Ndoshta nëna e të gjithë errësirës ju ka rënë? A nuk e kuptoni atë Shpirt, Jeta godet në zemrën tuaj e lëviz në frymëmarrjen tuaj, percepton përmes vetëdijes tuaj? Zgjohuni, njerëz që fleni! Zgjohuni dhe ndaloni të humbni kohë duke adhuruar perëndi të rremë jashtë jush. Drejtoni vëmendjen tuaj ndaj vetes. po, ndjeni vetëdijen dhe jetën që jeton në ju, atëherë e Vërteta do të hap dyert dhe ju do të kuptoni realitetin e botës dhe të këtij universi ". .
917h1mg5nPL._SS500_.jpg[Friedrich von Licht]
 
Njeriu është një yll i kufizuar në një trup, derisa, në fund, të çlirohet nëpërmjet luftës së tij të brendshme. Vetëm nëpërmjet përpjekjeve dhe duke punuar rëndë deri në maksimum, ylli brenda teje do të mund të çelë sërish në një jetë të re. Ai që njeh zanafillën e të gjitha gjërave, ylli i tij është i lirë prej mbretërisë së natës. Mbaj mend, o njeri, që, të gjitha gjërat që ekzistojnë, janë vetëm forma tjetër e asaj që nuk ekziston. Gjithçka që ka ekzistuar po transformohet në një tjetër gjë, as ti nuk bën përjashtim. Vëzhgoje Ligjin, sepse gjithçka është Ligj. Mos kërko çfarë është jashtë Ligjit, sepse është diçka që ekziston vetëm në iluzionet e shqisave. Mençuria mbërrin tek të gjithë fëmijët e saj përderisa ata shkojnë drejt mençurisë. Drita ka mbetur e fshehur përmes të gjitha epokave. Zgjohu o njeri dhe bëhu i mençur! Kam udhëtuar thellë në misteret e jetës, duke pyetur e kërkuar të fshehtat. Më dëgjo me vëmendje o njeri, dhe bëhu i mençur! Larg, nën koren e tokës, në Sallat e Amenti-t, pashë mistere që iu janë fshehur njerëzve. Kam udhëtuar shpesh në shtegun e thellë të panjohur, kam parë Dritën që është Jeta mes njerëzve. Atje, poshtë Lules së Jetës që jeton gjithmonë, unë kërkova zemrat dhe sekretet e njerëzve. Atje zbulova se njeriu po rritet, por ai jeton në errësirë; dhe drita e zjarrit të madh fshihet në brendësi. Përpara Zotave të Amenti-t të fshehtë, unë mësova mençurinë që ua solla njerëzve. Ata janë Zotat e Mençurisë Sekrete të madhe, sjellë prej një të ardhme të pafundme. Shtatë janë ata, Zotat e Amenti-t, mbizota supremë të Bijve të Mëngjesit, Diej të Cikleve, Zotër të Mençurisë. Ata nuk janë si bijtë e njerëzve. Tre, Katër, Pesë, dhe Gjashtë, Shtatë, Tetë, Nëntë janë titujt e Zotave të njerëzve. Nga e ardhmja e largët, pa formë, e megjithatë të formuar, erdhën ata si mësues për bijtë e njerëzve. Ata jetojnë përgjithmonë e megjithatë nuk janë të gjallë, jo të lidhur me jetën dhe në çdo rast të lirë nga vdekja. Ata mbretërojnë përgjithmonë me mençuri të pafund, të kufizuar e megjithatë të lirë prej Sallave të errëta të Vdekjes.
tavola-smeraldo.jpg

Ata kanë Jetë në veten e tyre, e megjithatë është një jetë që nuk është jetë, të lirë nga gjithçka janë Zotat e së Gjithës. Prej tyre rrjedhin Logos-et, mjetet e tyre të pushtetit mbi gjithçka. E pamatë është shprehja e tyre, e megjithatë fshihet në vogëlsi, formuar prej një forme, të njohur, e megjithatë të panjohur. Tre ka çelësin e të gjithë magjisë së fshehtë, ai është krijuesi i sallave të të Vdekurve; duke e shtrirë pushtetin përpara, duke e mbështjellë me errësirë në qefin, duke lidhur shpirtrat e bijve të njerëzve; duke dërguar errësirën, duke lidhur forcën e shpirtit; administrator i negatives tek bijtë e njerëzve. Katra është ai që shpërndan fuqinë. Ai, Zot i Jetës për bijtë e njerëzve. Prej Drite është trupi i tij, prej flake është shprehja e tij; çlirimtar i shpirtrave të bijve të njerëzve. Pesa është mjeshtri, Zot i të gjithë magjisë – اelës i Fjalës që jehon mes njerëzve. Gjashta është Zot i Dritës, shtegu i fshehtë, rrugëtimi i shpirtrave të bijve të njerëzve. Shtata është Zot i pafundësisë, mjeshtër i Hapësirës dhe çelës i Kohëve. Teta është ai që urdhëron evolucionin; peshon dhe ekuilibron udhëtimin e njerëzve. Nënta është ati, e pamatë është shprehja e tij, duke formuar e duke ndryshuar nga jashtë të paformën. Meditoni mbi simbolet që po ju jap! Ato janë اelësa edhe pse iu janë fshehur njerëzve. Mbërri gjithmonë e më lart, o Shpirt i mëngjesit! Drejtoji lart mendimet e tua, lart për tek Drita dhe për tek jeta.

(Pjesë nga pllakat smeralda)
 
Sophia Perennis, është mençuria e përjetshme, nuk është fe. Është ajo gjendje që na ofron përvojën e qenies sonë të vërtetë. Është thelbi i të gjitha feve, përvoja e realitetit nga burojnë të gjitha fetë dhe nga e cila priren të gjitha rrëfimet. Sophia Perennis është njohuria e një mesazhi më të lartë, mbi të cilin bazohen të gjitha besimet. Është përvoja e sfondit origjinal të qenies, e cila zhvillohet si një evolucion që nuk mund të perceptohet në mënyrë racionale, është "energji origjinale", e cila u jep formë të gjitha realiteteve dhe strukturave dhe ofron njerëzve interpretimin e vërtetë të jetës. Ne njerëzit jemi vetëm një shkrepje syshë në këtë univers të përjetshëm. Integrimi i kësaj njohurie do të thotë një hap vendimtar në procesin e pjekjes së njerëzimit. Është një orientim drejt ligjit kozmik.
IMG_20210215_213036.jpg
"Willis Jager, Sophia Perennis - Urtësia e Përjetshme, Il Segno dei Gabrielli Editori, 2012
 
Ekziston një spektakël më madhështor se deti, dhe është qielli, ekziston një spektakël më madhështor se qielli dhe është brendësia e një shpirti.
anima1.jpg
(Viktor Hugo)
 
Femërore është aftësia për braktisje dhe butësi,
pranimi i të ndryshmit, të dobëtit, të huajit.

Është energjia ajo që e shtyn botën.Është sentimenti, ndjenja e ëmbël dhe e ndezur, erotike dhe flakëruese e cila ju pëshpërit krijesave misterin e jetës.

Është Hëna, është Artemide, është Persephone, Isis, Ishtar,
është nëna që vëzhgon, reflekton, dashuron dhe nuk gjykon.

Është aftësia jonë për të kuptuar dhe pranuar, pa paragjykime dhe inate.

Është energjia rrezatuese që shpaloset me dashamirësi ndaj krijesave.

Është mundësia e një bote pa grindje dhe urrejtje.

Është paqe, qetësia e mendjes dhe trupit.

Është çmenduria, dituria, është dritë dhe errësirë, natën dhe ditën në të njëjtën kohë.
FB_IMG_1613927567524.jpg- G. La Porta - (nga "Kthimi i Nënës së Madhe"

🤔🤔 Përendia; Nëna e Madhe 🤔🤔
 
Shumë flasin për statusin shpirtëror, por pak duan të zgjohen herët në mëngjes.
Shumë duan të meditojnë, por pak kush di të heshtë.
Shumë duan të ndryshojnë botën, por pak duan të lajnë pjatat.
Shumë synojnë vetë-mjaftueshmërinë, por pak dinë të heqin dorë nga dushi i ngrohtë.
Shumë kërkojnë liri, por pakkush di të jetojë pa vese.
Shumë dëshirojnë të hanë bio, por pak duan të punojn me shat.
Për të arritur qëllime të mëdha duhet të filloni me gjeste të vogla dhe të thjeshta në jetën e përditshme. :)

prisoner-atlas.jpg
Skulpturë e lënë pergjysem nga Mikelanxhelo. Firenze
 
Top