Tension brenda ne KQZ hapet kutia 1759, miratohen 7 fletë për Bashën, 3 për Ramën

WxP

Antarë i Respektuar
Komisioni Qendror Zgjedhor miraton ne parim aktin normativ, i cili synon të vlerësojë si të rregullta të gjitha fletët e votimit për kryetarin e Bashkisë së Tiranës, të gjendura në kutitë e gabuara. Fletët e votimit janë cilësuar si të kontestueshme nga KZAZ. Ndërsa KQZ vijoi mbledhjen, jashte, para godines qëndruan me ore te tëra deputetë dhe simpatizante të PS-së. Ndërkohë që policia blindoi KQZ me dy kordonë policor. Paraditja u shoqerua me tensione. Deputetët PS s'u lejuan të hyjnë në mbledhjen e KQZ. Kaluan gardhin policor dhe hyne ne oborr te KQZ, por s'u lejuan ne mbledhje. Xhafaj: Populli te mbroje voten e tij. Numërohen 6 kuti në KZAZ 47, 7 vota i kalojnë Bashës, 3 Ramës.

KUTIA 17 66/1, 2 FLETث RAMA, 1 BASHA
Ora18:33 Hapet kutia 17 66/1 që i përket KZAZ nr. 47 në njësinë nr.3. Administrata e KQZ ka bërë me dije se në procesverbalin e kutisë 17 66 /1 thuhet se janë konstatuar 3 fletë votiminuk i përkisin kutisë përkatëse por për kryetar bashkie. Ristani: ‘U gjetën fletë votimi për kryetar bashkie’. 2 fletë votimi për Edi Ramën, 1 fletë2 për kandidatit Lulzim Basha.

Përfaqësuesi i PS Eridian Saliani: Janë gjetur arsye e kontestimit: Ristani:'Nu ka’

KUTIA 17 62/1, 1 VOTث PثR BASHثN
Ora 18:30 Kreu i KQZ ka kërkuar të hapet kutia 17 62/1 për kryetar të njësisë bashkiake, ku janë konstatuar 2 fletë votimi të kontestueshme. Ristani: Votë e pastër për Lulzim Bashën.

Saliani ka replikuar me kreun e KQZ: ‘Në tabelën e grupit të numërmit thotë se janë vota të pavlefshme janë 12 kështu që edhe ato dy votat e juaja janë të pavfleshmme meqë ju thoni janë 10 gjithsej’. Ristani: ‘Kjo është një votë me kundra fletë.’

Ndërkohë që Saliani tha se në procesverbal janë 3 fletë të kontestuara ndërkoohë që Ristani lexoi vetëm një votë.

HAPET KUTIA 17 60, 1 TJETثR FLETث PثR BASHثN
Ora 18:25- Hapet kutia 17 61 që i përket KZAZ nr. 47 në njësinë nr.3. Këtu u numëruar në total 5 fletë votimi, 4 për këshill bashkiak dhe një për kryetar bashkie. Fletët për këshill u miratuan të vlefshme 2 për PS dhe dy të tjera për LSI. Ndërsa fleta për kryetar ishte për kandidatin e PD-së Lulzim Basha.
Përfaqësuesi ligjor i PS, kundërshtoi edhe këtë numërim duke thënë se “Nuk ka asnjë shënim në procesverbal për kryetar bashkie”, tha ai.

HAPET KUTIA 17 60. 1 VOTث SHKON PثR BASHثN
Ora 18:15 Në kërkesën dërguar KZAZ për kutinë 17 60 të KZAZ 47 janë gjetur 2 fletë votimi për për kandidat bashkie dhe 1 për këshill bashkiak të kontestueshme. Ristani: ‘Fleta e votimit për këshillin bashkiak e rregullt dhë është votuar për PS dhe një fletë votimi për kryetar dhe është votaur për Bashën. Të dyja do futen në një zarf tjetër të posacëm.

Përfaqësuesi i PS Eridian Saliasi ka replikuar me kreun e KQZ Arben Ristanin që në procesverbal shënohet se kontestohen 3 fletë votimi ndërkohë Ristani tha se një votë shkon për BAshën dhe një për PsSnë Këshillin Bashkiak. Ristani: ‘Numërojmë kaq sa ka’.

KQZ SHQYRTON KUTINث 17 60, PS: KثTU KA Mث SHUMث FLETث SE VOTUES
Ora 18:10- Po shqyrtohet në këto momente në KQZ kutia e votimit 17 60 që i përket sërish KZAZ-së nr. 47 në njësinë bashkiak nr. 3.
Eridian Saliani përfaqësues ligjor i PS deklaroi se në këtë kuti që KQZ po numëron fletët e kontestuara ka një tjetër problem, pasi sipas tij “ nga 851 votues në kuti kanë dalë 856 vota”. Ristani i përgjigjet: Nuk po hetojmë por po numërojmë fletët e pavotuara.


BalkanWeb
 

Attachments

  • 43198_2.jpg
    43198_2.jpg
    26.3 KB · Shikime: 95
Top