Terrorizmi vs. feja!

JetMir

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
81967470at7.jpg
37427726xx9.jpg


Te gjithe i dime sulmet e 11 shtatorit 2001 ne qytetet kryesore te Shteteve te Bashkuara te Amerike, te cilat shkaktuanvdekjen e mijra njerezve te pafajshem. Keto sulme nxiten shume ceshtjen terrorizem vs. feja (sidomos ajo islame).

Sic dihet, neper vite me rradhe, ne vende te ndryshme jane bere sulme nga grupe apo organizate te ndryshme, me qellime te ndryshme. Ja po permend disa prej tyre: p.sh. ne Amerike behen shpesh objekt i sulmeve nga racistet, ne Evrope ne qender te veprimtarise kane qene grupet teroriste si '17 Nentori' ne Greqi, RAF (Fraksioni i ushtrise se kuqe), Neonazistet ne Gjermani, ETA ne Spanje, IRA ne Irlande, Brigadat e Kuqe ne Itali etj.


Fatkeqesisht, fakti qe autoret e ketyre sulmeve i perkasin identitetit te feve te ndryshme sic jane muslimane, krishtere apo çifute dhe e etiketojne si "terror islam", "terror çifut" apo "terror krishter".

Si mendoni pse e ngaterojne fene me terrorizmin kur dihet se terrorizmin mun mund ta gjesh te asnjera fe, nuk mund ta gjesh te besimi por te mosbesimi. A duhet qe te vihen ne dyshim dhe te shihen si ushtrues te terrorrit njerezit fashist, komunist, racist apo materialist.
 
Redaktimi i fundit:

Dreamer

Anëtar i ri
81967470at7.jpg
37427726xx9.jpg


Te gjithe i dime sulmet e 11 shtatorit 2001 ne qytetet kryesore te Shteteve te Bashkuara te Amerike, te cilat shkaktuanvdekjen e mijra njerezve te pafajshem. Keto sulme nxiten shume ceshtjen terrorizem vs. feja (sidomos ajo islame).

Sic dihet, neper vite me rradhe, ne vende te ndryshme jane bere sulme nga grupe apo organizate te ndryshme, me qellime te ndryshme. Ja po permend disa prej tyre: p.sh. ne Amerike behen shpesh objekt i sulmeve nga racistet, ne Evrope ne qender te veprimtarise kane qene grupet teroriste si '17 Nentori' ne Greqi, RAF (Fraksioni i ushtrise se kuqe), Neonazistet ne Gjermani, ETA ne Spanje, IRA ne Irlande, Brigadat e Kuqe ne Itali etj.


Fatkeqesisht, fakti qe autoret e ketyre sulmeve i perkasin identitetit te feve te ndryshme sic jane muslimane, krishtere apo çifute dhe e etiketojne si "terror islam", "terror çifut" apo "terror krishter".

Si mendoni pse e ngaterojne fene me terrorizmin kur dihet se terrorizmin mun mund ta gjesh te asnjera fe, nuk mund ta gjesh te besimi por te mosbesimi. A duhet qe te vihen ne dyshim dhe te shihen si ushtrues te terrorrit njerezit fashist, komunist, racist apo materialist.

Sulmet e 11 Shtatorit janë organizuar dhe ekzekutuar “terrori çifut” si i quan ti, pra nga hebrenjtë dhe veglat e tyre në Amerikë. Frytet nga kjo fatkeqësi janë shfrytëzuar nga çarqe të caktuara për qëllime të caktuara. Muslimanët me këto sulme nuk kanë pasur kurrfarë lidhje. Si mundet një person nga shpellat me një grup “pilotësh” gjysmë të trajnuar ta ekzekutojnë njërin nga sulmet më të sofistikuara në historinë e njerëzimit?

Sa i përket qëndrimit të Islamit ndaj terrorizmit, mjafton fjala e Zotit në Kur’anin e Madhërishëm:

“kush mbyt një njeri (pa të drejtë), pa pasë mbytur ai ndonjë tjetër dhe pa pasë bërë ai ndonjë shkatërrim në tokë, atëherë (krimi i tij) është si t'i kishte mbytur gjithë njerëzit. E kush e ngjall (bëhet shkak që të jetë ai gjallë) është si t'i kishte ngjallur (shpëtuar) të gjithë njerëzit.” (Maide, 32)

D.
 
Top