Testi i nje babai te pasur me te birin e tij

Marakli^Krapit

Antarë i Respektuar
Një baba i pasur, duke dashur që djali i tij të dijë se çfarë do të thotë të jesh i varfër, e bëri atë të kalonte një ditë me një familje fshatare.
Fëmija kaloi 3 ditë dhe 3 net në fusha.
Kur po u Kthente në qytet, akoma në makinë, babai i tij e pyeti:
- Po për përvojën tuaj?
"Mirë", u përgjigj fëmija
A keni mësuar ndonjë gjë? Babai këmbënguli
1 - Se ne kemi një qen dhe ata kanë katër.
2 - Se kemi një pishinë me ujë të pastruar, i cili arrin në fund të kopshtit. Ata kanë një lumë, me ujë të kristaltë, peshk dhe gjëra të tjera të bukura.
3- Që ne kemi dritë elektrike në kopshtin tonë por ata kanë yjet dhe hënën për t'i ndriçuar ato.
4 - Që kopshti ynë të arrijë deri në mur. E tyre, deri në horizont.
5 - Që ne e blejmë ushqimin tonë;kurse ato e kultivojnë, e mbledhin dhe e gatuajnë.
6 - Se ne dëgjojmë CD ... Ata dëgjojnë një simfoni të vazhdueshme të papagajve, crickets dhe kafshëve të tjera ...
... e gjithë kjo, e shoqëruar ndonjëherë me këndimin e një fqinji që punon tokën.
7 - Që ne përdorim mikrovalën. Ajo që gatuajnë ka shijen e zjarrit të ngadaltë
8 - Se ne jetojmë të rrethuar nga gardhe të alarmuara për të mbrojtur veten ... Ata jetojnë me dyer të hapura, të mbrojtura nga miqësia e fqinjëve të tyre.
9 - Se ne jetojmë të lidhur me celularë, kompjuterë, televizione. Ata janë të lidhur me jetën, qiellin, diellin, ujin, fushat, kafshët, hijet e tyre dhe familjet e tyre.
Babait i bën shumë përshtypje ndjenjat e djalit të tij. Përfundimisht djali përfundon
- Faleminderit që më mësove sa të varfër jemi!
Çdo ditë, ne bëhemi më të varfër dhe më të varfër, sepse nuk e vëzhgojmë më natyrën !!! "
E vjellun ?FB_IMG_1613337867923.jpg
 
Top