Thenie per dashurine.

braziljania

Anëtar i Nderuar
Të frikësohesh nga dashuria do të thotë të frikësohesh nga jeta, e ata që frikësohen janë tri herë të vdekur.
Raseli

اdo dashuri kalon, kurse mosmarrëveshjet mbesin përgjithmonë.
Dostojevski

Më duket se mund të dashurojnë shumë vetëm ata që dinë edhe të urrejnë shumë.
Cezari

Në qoftë se je njeri bëj dashuri, në qoftë se je lule bëhu mimozë.
Hygo

Më mirë të dashurosh dhe të humbësh, se sa asnjëherë të mos humbësh.
S.Bemardi

Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti.
Bodleri

Një dashuri është, por kopje të saja ka me mijëra.
La Rosh*****o

Nga gjithë pasionet, dashuria është më e fuqishmja, ajo në të njëjtën kohë sulmon zemrën, kokën dhe vetëdijen.
Volteri

Dëshira dhe dashuria janë krahë për vepra të mëdha.
Gëte

Dashuria është prore fisnike dhe e bukur, por e vërteta kujdeset që ajo të kalojë nëpër pyllin e hithërave.
Keseli

ا'është risia? Një ëndërr. ا'është dashuria: përmbajtja e ëndrrës.
Kierkegardi

Dashuria është hapësirë dhe kohë e matur me zemër.
Prusti

Pas dashurisë nuk ka gjë tjetër, veç vdekjes.
Zola

Më fatkeq nga të gjithë njerëzit është ai që nuk dashu-ron më, e që nuk mund të harrojë dashurinë e parë.
Mickijeviçi


Dashuria është jeta, është lumturia që ia mbush zemrën, është atmosfera ku ajo merr frymë si të dojë, është himni i amshuar që ia drejton krijuesit.
P.Vasa


Dashuria është fizikë, ndërsa martesa kimi.
Dyma

Dashuria është si zogu, që më shumë dëshiron dënim nga një dorë se lëmoshë nga dora tjetër.
Koltoni

Në dashuri është e lejuar çdo gjë: himni, tradhtia, mashtrimi.
La Fonteni

Rruga më e gjatë për në varr është rrruga e dashurisë
Spamjolle

Dashuria sheh përmes syzeve magjike, të cilat bakrin e shndërrojnë në ar, varfërinë në pasuri e guralecët në margaritarë.
Servantesi

Kur njeriu ka dashuri, s'ka frikë.
Konfuçi

Edhe në kasollen më të vogël ka vend për dy të dashuruar.
Shileri
 

braziljania

Anëtar i Nderuar
Dashuria është moralisti më i këndshëm dhe më i qetë.
Bekoni

Dashuria platonike është vullkan pa erupcion.
Pitigrili

Dashuria është ajo pa të cilën nuk mund të jetohet.
Remarku

Shumicës së njerëzve u duhet më shumnë dashuri, se sa e meritojnë.
Ebner -Eshenbahu

Dashuria nuk fitohet, ajo vjen vetvetiu.
Ueselmani


Dashuria është tërë jeta e gruas, kurse një episod në jetën e mashkullit.
De Stali

Dashuro të tjerët nëse do të të dashurojnë.
Seneka

Sigurisht, është vështirë të jesh pa dashuri tek ende ke dëshirë të dashurosh, por shumë më vështirë të të dashurojnë kur nuk e do më dashurinë.
Kurtleni

Ai u martua me të sepse e dashuroi. Ajo e deshti atë,sepse u martua.
Gilli

ا'është dashuria? Rast i volitshëm për dhembje të gjatë.
Eminesku

Koha zakonisht është e bukur, kur bën dashuri.
Stivensoni

Besnikët njohin vetëm anën triumfuese të dashurisë, kurse të pabesët edhe tragjiken.
Vilde

Më ëmbël se dashuria nuk ka, por pas saj vjen urrejtja.
Longfellou

Dashuria ua merr mendtë atyre që i kanë dhe ua jep atyre që nuk i kanë.
Didroi

Kur dikush dashuron, ai fillon ta mashtrojë vetveten dhe përfundon duke mashtruar të tjerët.
Uajldi

Antitezë e dashurisë nuk është e thënë të jetë përherë urrejtja. Mund të jetë një dashuri e re.
Kotarbinski

Kur njeriu kupton pse dashuron, atëhere pushon së dashuruari.
Jesenski

Në qoftë se dashuron, askush nuk mund të të bëj gjë.
Kieopatra

Miqësia dhe dashuria janë dy lule në një rrënjë. Vetëm se dashuria ka disa petale më shumë.
Klopshtoku

Ku sundon dashuria nuk ka as të mëdhenj as të vegjël.
Japoneze

Në qoftë se miqësia nuk përmban dashuri, dashuria përmban miqësi.
De KosteriDashuria është e amshuar deri sa zgjat.
Renie

Ikja është fitoria e vetme në dashuri.
Bonaparti

Dashuria është më e vjetra, më e reja, e vetmja ngjarje botërore.
Rikerti

Të dashurosh nuk do të thotë të jesh i lumtur, do të thotë të zgjedhësh vuajtjen tënde.
Gogoli

Dashuria është shpesh rezultat i kurorëzimit
Molieri

I frikohemi vetëm atij që e duam.
Tolstoi

Dashuria është si sëmundja infektuese: sa më tepër njeriu frikësohet aq më tepër e pëson.
Dekobra

Dashuria lind nga besimi, jeton nga shpresa por vdes nga mëshira.
Monteskie
 

braziljania

Anëtar i Nderuar
Dashuria është si supa: lugët e para janë shumë të nxehta, të fundit shuraë të ftohta.
Manjani

Dashuritë e mëdha janë të rralla, siç janë të rralla veprat e mëdha.
Adleri

Kur ndonjë dashurie i vjen fundi, të dobëtit kukasin dhe menjëherë gjejnë dashnore të reja, kurse të mençurit me kohë i kanë pasur të rezervuara.
Uajldi


Tragjedia e madhe e jetës nuk është se njerëzit vdesin, por se pushojnë së dashuruari.
Momi

Dashuria nuk ka vite. Ajo lind çdoherë.
Paskali
j
Kush ndalet të mendohet për dashuri, nuk dashuron më.
Kocebu

Dashuria bën çudira çdo ditë: ajo dobëson të fuqishmin, forcon të dobëtin, nga i mençuri bën budallain, i nga budallai të mençurin, favorizon pasionet dhe zhduk arsyen. Me një fjalë, i përmbys gjërat.
Polaku

Të jesh i dashuruar do të thotë më tepër se të jesh i pasur, sepse do të thotë të jesh i lumtur.
Tileri

Kam lexuar diku se dashuria është kapitulli i parë në librin e madh të mosmirënjohjes.
Sandi

Dashuria është çështje e ndjenjave e jo e dëshirave. Nuk mund të dashuroj pse dua, e më së paku pse duhet, andaj dashuria e obliguar është e marrë.
Kanti

Dashuria fitohet me dashuri.
Spanjolle

O zot, kur të vdes, ruaje në qetësinë tënde vetëm një fjalë për mua:"Kam dashuruar".
Tagora

Dashuria çdoherë është fillimi i dijës, siç është zjarri fillimi i dritës.
Lagerlefi

Derisa dashuria është e verbër, s'ka arsye për ndarje.
Z.Lençi

Dashuria është ndoshta i vetmi shikim i përkryer që mund ta hedhim në amshim.
Hajsi

Gjendja e dashurisë si duket është e vetmja gjendje normale e shpirtit të njeriut.
اehovi

Të dua më shumë se dje, e më pak se nesër.
Zheraldi

Kam pirë që t'ju harroj. Por për fat të keq, kur jam dehur, ju kam parë dyfish.
Ashardi

Dashuria është një lindje e re.
Gjermane

Dashuria është pëlhurë që thuri natyra, e fantazia e zbukuroi me qëndisje.
Volteri

S'është i mirë gardhi me ristela, as dashuria në fqinjësi të mirë; i mirë është gardhi me dërrasa dhe dashuria në largësi.
Rumune

Sa më shumë gjykohet, aq më pak dashurohet.
Shamfori

Atje ku ka më shumë dashuri, atje edhe dhembja është më e madhe.
Qosja

Për dashnorin s'ka gjë më të ëmbël se lotët kur fshi-hen në duart e së dashurës.
S.Frashëri

S'ka diell pa dritë, as njeri pa dashuri.
Gëte

Mundet ndonjëherë të harrohet çka është dashuria?
Ruso

Dashuria është një ngjarje botërore, por private.
Polgari
 

braziljania

Anëtar i Nderuar
Të ndahesh vetëm pse më nuk e do është budallallëk, njësoj si të martohesh me dikë vetëm pse e do.
Gabori

Dashuria është përmbajtja e vetme e gjërave në këtë kohë të pakuptimtë.
Habe

Kur njeriu dashuron, dëshiron të bëj diçka, prandaj dëshiron të sakrifikojë, dëshiron të shërbejë.
Heminguei

Dashuria është si rrobat: kënaqësi është kur i ndërron shpesh.
Fleçeri

Ta kërkosh me arsye rrugën tek dashuria, është njësoj si të kërkosh diellin me qiri.
Rumi


Vetëm dashuria mund ta ndërtojë brenda një nate Murin Kinez.
Koreane

Jeta pa dashuri është si viti pa pranverë.
Suedeze

Me atë që duhemi, tallemi më së shumti.
Franceze

اdo ndarje është një pjesë e vogël e vdekjes.
Fmnceze

Bukuria për një herë, dituria për gjithë herë.
Shqipe

Bukuria është si lulja kur lulëzon, por shpejt vyshket.
Italiane

Bukuria është premtim i fatit.
Stendali

Të bukura janë vetëm ato gjëra, që nuk na interesojnë.
Uajldi

Ishte e bukur si gruaja e huaj.
Morandi

Ari është i bukur, por bukuria ia tajkalon.
Masingjeri

Bukuria e vërtetë, si dhe mençuria e vërtetë është shumë e thjeshtë dhe e kuptueshme për të gjithë.
Gorki

Bukuria është diç shtazarake nëse nuk përshkohet edhe me mençuri.
Demokriti

Bukuria frenon çdo zemërim.
Gëte

Në gjumë dhe në errësirë çdo gjë është e bukur.
Vidmari

Bukuria e tërheq vjedhësin më tepër se ari.
Shekspiri

Gruaja e bukur e vera e ëmbël, farmak për zemër.
Shqipe

Bukuria është burimi i të gjitha dashurive dhe fatkeqësive të mëdha.
Lakorderi

Vetëm e vërteta është e bukur.
Dekarti

Bukuria është letra që i rekomandohet zemrës.
Shopenhaueri

Qeni për qenin është më i bukuri, ashtu si njeriu për njeriun.
Epiharmi

Të bukurit janë të bukur vetëm pse janë të rrethuar nga të shëmtuarit.
Shezali

Mbretëresha e vetme e vërtetë është bukuria e gruas: sundon posa të paraqitet.
Shileri

Nuk është e bukur ajo që është e bukur, por e bukur është ajo që ju pëlqen.
Italiane

Bukuria është burim i pashtershëm i gëzimit për atë njeri që di ta gjejë këtë burim.
Kareli

Të bukurve çdo gjë u falet.
Boigny

Bukuria gjithmonë u sjell femrave dhe meshkujve më shumë dhembje se sa gëzim.
Tomazeu

Dashuria e parë është më e ëmbël se mjalti i bletëve.
Dctgestane

Dashuritë e para janë si dhëmbët e parë: dalin pa dhembje dhe ua lëshojnë vendin të tjerëve.
Dyma i Ri
 

orchidea

Antar Aktiv
PERSHENDETJE-dy thenje qe me pelqejne shume jane

-GEZIMI ME I MADH NE JETE ESHTE TE JESH I BINDUR QE JE I DASHURUAR.-NJERU RRON VETEM PER ATE KOHE QE DASHURON.:ciaoo::loves:
 

*Linda*

Lost out in the desert
Thenje per dashurine??

-Mos me lashte Zoti mua pa ty, se me duket si me m'len pa keto dy sy!
 

EMANUEL_78

hajduti
dashuria eshte si rakia..................nuk ke te ngopur kur je i dehur.........te nesermen te dhemb koka dhe thua nuk do pi me.........te pasnesermen ja nis prap me te pire...............
 

unica

Anëtar i ri
dashurija është shpirt që jeton nga dy fryma ,nese njera frym ndalet dashurja vdes.
 

3R1

rremujaxhije:P
dashuria eshte nje shpirt i vetem ne dy trupa,nje ure lidhese x gjithcka:)
 

Katerina

Antar Aktiv
ultimobacioig0fu4.jpgEshte e pamundur te mos perendoje dielli, kur ekziston nata!
Eshte e pamundur te jetojne njerezit gjithmon kur ekziston vdekja!
Eshte e pamundur te mos dashuroj kur ekziston ti !!
:fluturxixa::fluturxixa::fluturxixa::fluturxixa:
 

bagus

Antar Aktiv
une jam pjese e nje loti qe thahet
tek fjalet e kesaj poezie
qe tek syte e tu krijohet
mbushur me vargje dashurie
 

triumfuesja

Anëtar i Respektuar
Dashuria nje e keqe e deshiruar!
 

Absolut

Antarë
Nuk di se c'te them
kerkoj mes vetmise
perplasem me emrin tend
Ne heshtjen e piset
zerin tend degjoj
Me therret te vij
po un nuk di ku te shkoj
Ne castin e erret te trishtimit fshihem ..
nga fjalet e pathena
zemra po me shkrihet
Ne poshtersine e jetes
shpirti me tronditet
Ne pyetjet e mia , s'ka kush me pergjigjet ...
PETLA te gjitha vargjet e tua romantike qe i lexova te gjitha kan ni kuptim rrenqethes
mirpo mua me len shum pershtypje kshtu qe pot jepi komplimete te bukura veq vazhdo se ky forum mburret me ty se i jep ngjyr shum te bukur!
 

triumfuesja

Anëtar i Respektuar
Titulli: Thenie per dashurine.

Dashuria eshte nje nder te paktat gjera ne jete qe zgjat .
 

capkenja

Anëtar i ri
Titulli: Thenie per dashurine.

Dashuria eshte te kesh gjith qiellin dhe te maresh vetem nje yll,
Te kesh gjith diellin dhe te maresh vetem nje reze,
Te kesh gjith boten dhe te duash vetem nje njeri,
Kete e quaj DASHURI.
 

Dëbora

Prizrenase
Titulli: Thenie per dashurine.

Dashnorët në botë shohin vetëm veten, harrojnë se i shohin të tjerët.
Platoni
Nuk është vështirë të dashurosh, vështirë është ta shprehësh atë.
Myse
Dashuria lind, jeton dhe vdes në sy.
Shekspiri
 

ana88

vlonjate tipike
Titulli: Thenie per dashurine.

pa dashuri nuk ka jete,dashuria eshte horizonti qe na rethone
 

Ardi

Antarë
Titulli: Thenie per dashurine.

shkrova emrin tend mbi rere-por valet e shuajten
shkrova emrin tend mbi dore-por e lava diten tjeter
shkrova emrin tend mbi leter-padashje e flaka ate
shkrova emrin tend ne zemer-por do vdes me te
 

Ardi

Antarë
Titulli: Thenie per dashurine.

nese pikat e shiut do te ishin puthje
..... une do te te degoja nje stuhi
 

Katerina

Antar Aktiv
Titulli: Thenie per dashurine.

Fraza Dashurie

Dashuria eshte det, gjithkush mund te zhytet, por ai qe s’di te notoje, mund edhe te mbytet!
Dashuria eshte e verber, cmenduria e percjell!!
Dashuria eshte nje kopsht me lule nese hyn aty dije se u ngule!!
Dashuria eshte nje thesar i humbur qe kerkohet nga njerzimi,i cili neve na kujton,pse ja vlen per te jetuar!
“Dashuria e papjekur thote: “Te dua sepse kam nevoje per ty”, dashuria e pjekur thote:
“Kam nevoje per ty sepse te dua”.
Dashuri mundet te jap vetem ai qe dashuron!
Dashuri, nje emer, emer qe te there ne zemer qe kur permendet emri i saj lotet rrjedhin e vuajtja s ka skaj.
Dashuria e vertete eshte kur zemra dhe mendja jote thone te njejten gje!
Emer qe duhet me shume se vetvetja emer qe e din e c eshte e verteta,
qe te bene njemije vjet te jetosh e te bene c do gje ta gezosh! Dashuria!
Nese me do me lere te qete qe ta vertetoj se a te dua me te vertete,
e nese kujton se me ke fituar ky eshte nje mendim i yti i gabuar.
Dikur desha dikend, dhe ndoshta do ta dua, por si dikur dikend, asnjehere askend.
Edhe pse nuk jemi bashke , ende te dua dhe gjithe do te dua.
Gjithcka qe deshiroja nete dhe dite te tera, ishte te te dashuroja me gjithe fuqine e qenies sime.
Lutesha qe te pranoje te qendroje prane meje deri ne fund te jetes sime.
Per mua e vetmja ne jete, ne zemren time, e kaluar, ajo qe e deshta me te vertete.
Mos mendo se per ty poezia ime ka marre fund, sepse fundi nuk i vjen kurre edhe nese ty s te takoj askund.
Do te vazhdoj te shkruaj deri ne fundin e kesaj bote dhe nuk do te harroj kurre si me mashtroi dashuria jote.
I shkruaj asaj qe kurr nuk e takova, asaj qe ne zemer ende e mbaj dhe qe nga fillimi e dashurova.
I shkruaj zerit qe kurr se degjova, dashurise qe mbet vetem ne mendje, asaj qe vetem e enderrova.
I shkruaj nje femre qe e dua shume, i shkruaj i shkruaj, doren s mund ta ndale, i shkruaj ne megjes, diten,
ne mbremje, ne mesnate, i shkruaj dhe kur jam ne gjume. I shkruaj pa zemer se zemren time e ka ajo te falur nga une .
I shkruaj ne letra, por kujt nuk e di, Enigmes, enderres qe ne foto se pashe, i shkruaj asaj per te cilen mbaj zi,
i shkruaj asaj qe ne te, ne dashuri rashe.
I shkruaj zemres qe mundohem ta pervetsoj, asaj te ciles dashurine qe kam ndaj saj nuk din ta kuptoje.
Me fal zemer se ndoshta me flajet e mija te ledova , me fal shpirt se ndoshta nga dashurija te gjykova.
Me fal e dashur se vec per ty une mund te jetoje, me fal Syri im se pa ty une nuk dua te egzistoje.
Mos harro: Se vetem ty te deshta ne kete bote, mos harro se per ty mbrem su ndalen lot.
Mos harro se pa ty cdo gje eshte e kote, mos harro se te dua ma shume se dje, sote.
Me kujto edhe kur te thojne se nuk jam gjall, mos harro se as guri s kishte plas ma pare.
Me thuaj nje here se kote nuk ishte krejt ky vajtim , mos harro se ti je e vetmja lumturi ne shpirtin tim.
Mos lejo qe te behem i dashurise, edhe nje viktim , me thuaje nje here,
se me don sa te dua shpirti im. Mos mendo se edhe nese me Ty nuk jam, me beso se vetem ty te deshta, me zemer te them!
Edhe pse thone se koha hakmerret me harrese ndaj kujtimeve, dashuria ime per ty kurr nuk do te zbehet.
Dhimbje e madhe per mua do te ishte t’i harroj ditet me te lumtura te jetes sime.
Kam kerkuar nje njeri si ti pjesen me te madhe te jetes sime, por ishte shume veshtire ta gjeja.
Dhe befasisht u ktheva, dhe ti ishe aty.
Kur te bie shi, dil nga shtepia dhe leri pikat qe bien te te prekin,
jane puthjet e dashurise qe prej shume kohesh kam dashur te t’i jap.
cka te shkruaj kur s kam as fjale, nuk kam as zemer, se te gjitha ti kam fale!
Lulet nuk mi pranove, tani me ke zemeruar, kete gjest do ta kuptoje se dashurine time ke refuzuar!
Bie te fle, tek ti mendoj, ne enderrat e gjumit ty te shikoj,
zgjohem ne mengjes ty te imagjinoj, per tere jeten ty te dashuroje.
Do desha te isha nje pike loti qe te lindja ne syte e tu, te jetoja ne faqet e tua dhe te vdisja mbi buzet e tua.
Dy pika lot’ per dashuri, dy zemra qe ndodhen ende ne vetmi,dy zemra te arta, dy zemra te zjarrta,
e duan njera tjetren edhe pse jan te larta !
c’te them tjeter ,tash pervec se mendo mire. Me ler te iki nese te pengoj ose : Te dua ,me thuaj.
cdo dite po vdes nga pak, se dhemjen e kam afer e ty te kam larg. Kam prit e nuk ke ardhe,
pse s me vrave ti, po me le te gjalle. Vone eshte, vone eshte per te qar, vone eshte per te qesh,
vone eshte perseri pran meje te jesh!
Jetoj si ne parajse, ne nje bote krejt tjeter, nuk di se c’bej, nuk di nga shkoj.
Gjithmon nje buzeqeshje me perkedhel krejt fytyren kur kujtoj syt e tu.
A nuk e ven re o e dashur se sa i dashuruar jam pas teje?
Kur me dhe dashurine zbulova jeten, kur te dhashe veten time zbulova lumturine.
Mbi detin e qet lundronte nje flet . Mbi te shkruante te dua per jete!
Merre zemren time te shkret mbyte me dure tua pastaj knaqu ne kete bote se me s te them te dua!
Se kjo zemer vec per ty ka rrah dikur, por ti kete se kuptove kurre!!
Mos loto nese shkoj e s’kthehem. Mos me pyet si jam, kur e ndien si ndiehem.
Mos me pyet si jetoj kur me ke lene vete, mos kerko falje nga zemra qe nje here e vret.
Mos trokit me ne dern time, se ajo eshte mbyll, se ne zemren qe e theve kurr s ke per te hyre.
Mos me thuaj, se me ke dashuruar, tash eshte vone, shume vone per tu penduar.
Mos me pyet per ato caste qe dikur me mua kalove, mos loto per fatin tone qe ti vete e shkaterrove!!!
Ne mendjen time shpalos kujtime nje nga nje ,ne njeren nga ato e gjeje tregimin per ty ,athua ku je ti!?
A thua enderr ishe ti!?
Nese nuk te thash se per mua je ti ajo qe me fal buzeqeshje, ajo qe me fal ngrohtesi.
Nese s’ta shpreha dot sa shume te dashuroj fajin e kish natyra qe si dha zemres goje.
Nje mije poezi do ti shkruaj per ty ,por asnjera s bene pune ,qe te kthehesh tek une,
molle e ndaluar, e ndaluar per ne, qenka dashuria jone, qe u mbulua me dhe!!
Tash nuk jemi afer, si dikur nuk jemi, pervec njeri tjeterit tjeter gje nuk kemi!
Te pres jashte botes aty ku realiteti behet magji, te pres aty ku urrejtja behet dashuri,
ku lotet kthehen ne rreze dielli. Te pres aty ku le krenarine per gjithmone, te pres aty ku zemra ime s do te vuaj me!
Sa te cmuar jane syte e tu pas gjithe kesaj qe kam pare. Sa e varfer eshte gjithcka qe shohe, kur shohe syte e tu.
Si guxove qe zemren time te ma marresh ashtu, si rrezikove kaq shume. Ke harruar cka te kam thene!
Borgji me borgj lahet, sepse edhe zemren tende kam une.
Shume te dua ne kete nate, eja e mos mbaj inat, mos u be zemer e ngrute, jeta eshte e shkurte!
Pa u lind po e braktis kete dashuri, mos harro kur me the: Do te jetoj vetem per ty, o ti dhe vetem ti!
Ti je shkaktare per kete vetemi.
Pa ty nuk mundem te rri, pa ty jeta me behet hi, pa ty jeta nuk mjafon, se zemra e ime e shkret vetem ty te don !
I thash lotit pse qan mu pergjigj: Per ty! I thash po boll qave pusho, ai me shume rrodhi ne sy!
I thash zemres pse je merzitur mu pergjigj ne heshtje: Jam lodhur duke pritur,
me tha me gjysem buzeqeshje.
E pyeta c kuptove nga dashuria? Me tha: Shpirtin e lenduar nga vetmia,
te gjitha pervec lumturise dhe ngadal fshiu lotet e mia.
Pastaj ne vetmi ngela ne dhome me shoqerin e loteve ne sy dhe me zemren e lenduar per nje vajze,
se nuk mund te jetoj dot une pa ty !!
S’kam besuar se me ik si era, s’kam menduar te jetoj pa ty,
s’besoj se erdhi pranvera derisa s’pushojne te lotojne keta sy !
Ne cdo hap ne cdo vend dhe ne gjum me bie ndermend. Kur flej me duket te kam prane,
kur qeshi me duket me shikon,
kur qaj me duket me pajton. Eja prane meje !!
Ti prap me thua se me don, por ti po shkon dhe po gabon. Si harroje ata sy, si dhe lotet qe te rrodhen ty!
Ti me fajson per ate gabim, ti po hidhrohesh pa kuptim! Kujtohu se c po ben, dashurin tone ku po e len!
Kur rrjedh nje lot besoje se e ka me te vertet, kur vuan nje zemer pa ty nuk rri dot e qet!
Kur nje ze i lenduar do qe te tregoje dicka, degjoje me vemendje se per ty shume dashuri ka!!
Kur nje dhimbje therret, mos e luaj me me tej por mbaje pran vetes dhe sheroje qe andej.
Kur dy sy te shikojne te lenduar e me trishtim puthi e mbeshteti ne zemer,
sepse ata jane syte e mi, se ti je shpirti im!!
A t’kujtohet ajo nate ,ajo nate e ftohte, kur me le e dashur duke qajte me lote!
Mbaje fjalen e dashurise kurr mos e harro behu besnike dhe gjithmone beso! Por, prej dites qe s te pash,
prej dites qe shkove, une per ty mendoj por ti me harrove !
Mos me veshtro e heshtur mos me kerko, te lutem me harro!! S mesove te duash prandaj do te vuash,
> nuk do te jeshe me puthja ime nuk do te keshe me ledhatime. Te lutem shko, te lutem me harro !!
A e ke provuar ate ndjenje kur te vjen t i thuash shpirt, asaj qe e dashura jote s eshte?
Kur i thua zemer asaj qe nuk rri me ty, prane, por zemren me ty e ndan?!
c’do dite pa ty, eshte si nje dite pa diell. c’do mbremje pa ty, eshte si nje nate pa yje.
c’do ore pa ty, eshte si nje jete pa ndjenja. c’do minut pa ty, eshte nje minut si mos te isha ne jete.
c’do sekund pa ty, eshte si mos t me rreh zemra.
Deshiroje te shoh me sy e te mos digjem mall per ty, vetem ta dish se sa te dua s do jetoje as nje ore pa mua!
Digjem, pervelohem se te dua shume, diten mendohem, naten rri pa gjume.
Dua qe sa me pare, kur te zgjohem nje mengjese, prane meje te te takoj ty. Ti je krijese e vecante e zemres sime. Me mungon pa mase!!
Dy zemra lindin, dy zemra qeshin, dy zemra qajn, dy zemra vdesin. Njeriu pa dashuri si nena pa femi,
dashuria pa takim si Pranvera pa gjelbrim !!
E dua edhe shiun tash. I mbylle syte dhe e ndjej ende castin kur me preke ne dore.
Te shiqova turpshem, e ti me buzeqeshe.
E pash shkelqimin e shikimit tend ne syte e tu, rrezet e te cilit me bene te ndjej dridhje te lehta neper gjithe trupin.
As qe kam menduar se do te ndihem ndonjehere ashtu si ate dite.
E plaguar zemra ime larg teje, i helmuar shpirti im pa ty ,
kur te takohemi perseri do t ma sherosh plagen me dashuri!!!
Eja me mua se ty te kam shpres, eja me mua se pa ty s du te plakem dhe vdes.
Ti je djelli qe mua me ngroh, ti je endrra qe une cdo nate e shoh!
Eja ti mos vono, eja ti po te pres. Eja ti, vetem ti hapma qiellin!
Eshte e pamundur te mos perendon dielli, kur egziston nata!
Eshte e pamundur te jetojne njerezite gjithmon kur egziston vdekja!
Eshte e pamundur te mos dashuroj kur egziston ti !!
Fjalet e mija s di sa ti i kupton, a din ti qe zemra ime ty shume te don !
Isha duke pi qaj ne ty kesh duke mendu,mu derdh qaji nga gota per pak kesh tu pervelu.
Kujto eren e malit ,kujto eren e lehte, kujto zemren time qe te don per jete!
Kur jam ne mendimete t kam pran zemres sime kur rruges heci, shkoj, vec per ty mendoj!
Kur po e kqyri qiellin, po te shoh ty, kur po e kqyri diellin, po te shoh ty,
kur po e kqyri hanen, po te shoh ty. Ej, largou bre pak!
Kur te pash me lindi simpatia.Kur me buzqeshe e dita se qenka dashurija.
Kur me fole e dita se do te me thuash: Te dua,
kete e verejta nga buzet e tua.
Me gishta po shkruaj ate cka kam ne mendje qe te tregoje, askend per pos teje nuk e dashuroje !
Me kujtohet dita kur te takova ty. Ne zemren time ndjeva ngrohtesine e flakes qe u ndez.
E ndiej edhe tash. Te dua.
Pergjithmon vetem ty!!
Me nxeht se ne zjarr me shtrejt se liria, ne shpirtin tim per ty qendron dashuria.
Mos e merr ate lule qe ta falin brigjet po merre zemren time qe ajo per ty digjet.
Mos mendo se ne ty nuk mendoje apo te harroj, vetem ty te dashuroj!
Zemra ime rreh vec per ty se ty t’kam si dy sy!!
Ne zemren time eshte nje bashqe,ne ate bashqe gjindet nje lule e ajo lule m je ti !
Nese nuk te thash se per mua je ti ajo qe me fal buzeqeshje ajo qe me fal ngrohtesi,
nese s’ta shpreha dot sa shume te dashuroj fajin e kish natyra qe si dha zemres goje!
Nese ti me don ma thuaje te verteten, s’do ta jap vec zemren por por ta jap dhe jeten.
Nese ke zemer ndaje bashk me mua, nese ke fjale, me thuaj te dua!!
Nuk di. Nuk njoh. Nuk dua te kuptoj. Nuk dua vec… te harroj!
Nuk di shume, por e di se ti je arsyeja pse une jetoj. Kur ma dhurove dashurine, me mesove se si duhet jetuar.
Nuk e di ndryshe si ta pershkruaj kete ndjenje perveq me fjalet se,
kur une jame prane teje thjesht fluturoj ne lartesite hyjnore dhe ndihem si krijese me e pasur ne bote.
Nje dite me pyete: Ke dua me shume?! Tu pergjigja: Jeten time. Ti ike duke qare pa e ditur se ishe ti “Jeta ime” !!
Oh po po, e imja do te jesh,duart e mija kane me t’zhvesh…,
oh po po,une vec nje gje e di, te gjithe do t’na kene lakmi.
Pa ty hena nuk ka drite,pa ty djelli nuk rrezit,pa ty jeta ime nuk ka kuptim se ty te dua ,
vec ty shpirti im !
Puthja! Dy here hyra sot ne dush, dy here dola i thare. Puthjen qe me le ne gushe nuk desha uji te ma marre!!
Puthjet me te embla ti mi ke dhuru jeten ty ta fala kur me the: Te du!
Qe nga hera e pare kur une ty te shikova, nga ato momenente une ne ty u dashurova !
Sa kam deshire te lahem me ty ne kade te me reshqasish mbi trupin tim ta ndjej aromen tende ..
miss you .. puthje zemer!!
Se gishta si ata kurre s’kisha pare, zemren te ta krehin radhe me radhe.
Te te puthin shpirtin, buze si ato
s’kisha ndjere, dehje si ajo s’me kish ndodhur tjeter here!!
S pata kohe te them: Te dua, se me ndalen buzet tua qe gjithmon tash po me shfaqen sikurse diten edhe naten!
Syte e tu aspirin, goja jote ampicilin, durt e tua andoll , zeri yt i embel sirup per koll.
Deshta me te tregu ,se je ilaq per mu !!
Shiu rrjedh nga qielli,uji nga deti, me dhuro nje puthje se nuk behet kiameti !
Te dua pa mase te dua pa mbarim te dua me shume se sa shpirtin tim.
Te dua ,te dua per ty do te vdes por ti a me don mua? Pergjigje po te pres!
Te dua me shpirt ,te dua me zemer deshiroje te kemi te njejtin mbiemer.
Te dua si vete veten nuk genjej ne dashuri, pergjithnje te jesh e imja dhe e vetmja lumturi!!
Te dua shqip, Je t’aime frangjisht, Ik hou van jou -flamisht ,Jeg elsker deg -norvegjisht,I love you
anglisht,ich liebe dich-gjermanisht ë,te dua seriozisht.
Te falenderohem per ate qe me the ëPOë si dhe per kujtimet e mrekullueshme qe edhe sot ne zemren time shfaqin lumturi.
Te falenderohem per buzeqeshjet tua dhe puthjet. Te falenderohem per dashurine tende.
Te kisha qen shqiponje te kisha fluturu, kisha ardh tek ti nje puthje ta kisha dhuru,
ne sy te kisha shiqu dhe me mall te kisha perqafu !
Ti je nje deshire magjike qe cdo nje deshiron te kete, deshira ime u plotsua se te kam ty per jet.
Ti je nje enderr e nates, shume here per ty enderroj, kur vjen ne endrren time dije se shume te dashuroje.
Ti je endrra qe endrroj ti je shpirti qe me mban, te takova dhe me ike tash te ndjeje qe s te kam pran.
Ti je shpirti qe m’frymon fryma jote gjall me mban, ti je hana qe ndricon rrezet tua drite me bajn.
Ti je shpres ti je gezim ti je loqka e shpirtit tim te kam hene te kam diell te kam zemer te kam shpirt
te pres me shprese me pa durim qe t me behesh fati im.
Te enderrosh nje Princeshe eshte mrekulli, por te dashurosh nje Princeshe eshte e pa pershkrueshme. Princesha ime!
Ti je zogu im i dashurise. Do te deshiroja me shume se gjithcka tjeter ne bote, te jem prane teje.
Kur ti je large meje, jame sikur zogu pa nje krah.
Ti s’vjen, koha eshte ndaluar une qaj per ty rete qajne per ne!
Une e di se dashuria e jone ashtu sic eshte, eshte me e forte se vet ne, eshte me e forte edhe se gjithe te tjeret.
Vec nje here,vec nje here do te doja te t’puthja vec nje here,
vec nje fjale ooo vec nje fjale do te doja te t’thoja o moje vajze,
do te doja te t’du, vetem ti je per mu,dua te ledhatoje e te perqafoje!Do te doja te fluturoje lart ne yje te vallzoje,
me ty do te doja jeten ta kaloja!!
Vec nje cast do doja,vec nje cast zerin ta degjoja,do te doja vec fytyren ta shikoja,
do te doja vec nje cast me ty te qendroja,
do te doja vec nje cast puthjen tende ta shijoja.
Afrohu dhe me ngroh zemren qe per ty po vuan, afrohu dhe largo dhimbjet qe aq gjate me munduan!
Afrohu me afer dhe ne sy me shiko, afrohu dhe me thuaj nje fjale, me thuaj qe me do!
Afrohu ngadal dhe me fal ngrohtesin. Qendro me mua qe te kemi dashurine!
Asnjehere me gisht guri s mund te gdhendet asnjehere me fjale mali s mund te shembet,
por nje fjale e hidhur zemren mund ta thyeje shume lehte. Dashuria me fjale mund te vritet.
cdo gje thyhet dhe ndoshta prap ngjitet por nje zemer kur thyhet nje here smund te ngjitet sa te kete hene dhe diell.
Atehere shko te lutem, gjeje fatin tend. Pse qan tani kur eshte vone dhe qe mbaruan te gjitha me ty!?
Deshiroj qe ti ta dish se une dhe ti ishim dikur por nuk do te jemi me kurre bashk.
Dashuri, kaq dite qe po te pres, bie shi, e di, dhe qielli derdh trishtim. Si mund te rroj pa pakez diell,
si mund te rroj une pa ty jeta nuk ka kuptim.
Dashuria ime per ty do te mbaroje atehere kur nje piktor i verber do te arrije te pikturoje zhurmen,
e nje petali trendafili qe bie mbi toke ngadale.
Deri kur ne vuajtje, deri kur ne vetmi, deri kur zemra ime te shpresoj per ty!
Dikur jetoja per ty dhe syt e tu dhe te doja aq sa s’duhet njeriu. Te gjitha i bera te ishe ne preherin tim, dhe ishe!
Por lumturia kishte marre rruge tjeter tash neve na mbet vetem pikllimi. ë Ik largoju nga une, nuk jam per ty! ë
Disa njerez thone se dashuria jone eshte plotesisht e gabuar dhe se ne duhet te shiqojme jeten me realisht.
Ata thone se gjasat per ne jane tejet te paketa! Pyetem, athua cka shohin syte e tyre.
As qe e dijne ata se si ndihem une prane teje dhe as qe kan me e ndier kete ndonjehere.
Thjesht disa njerez Zoti i ka denuar te jene te liruar nga ndjenjat.
Do te vdes me zemer te thyer, nga ti jam e zhgenjyer! Se ti me vrave pa meshire!!
Duke te humbur ty, humba dhe veten.Tani nuk mund ta gjeje dot as njeren e as tjetren !
Dhe pse e kam kaq te veshtire, po te perze nga zemra ime,
me mire ndrico si yll i larget , dhe me dil vec ne enderrime.
E di, se dimri do te shkoje dhe vera vjen perseri , dot m’kerkojh dere me dere , por s do te jem me aty.
E kam frike te mbes ne vetmi se te dua dhe ti ate e di. Dhe nese ty ste kam ketu atehere nuk mundem me me jetu!!
Edhe kenga e bilbilit pa ty me duket vaj! Edhe nese gezohem pa ty me vije te qaj!
Edhe pse ike nga jeta s`te ndaj!Kujtimet me ty ne zemer i mbaj!
Edhe nese kurr me nuk me thu se me don edhe nese kurr nuk me fol edhe nese me thu shko ne RR.S
te une do mbetesh qysh je kane qe nga biseda e pare qe kemi bere!
Edhe pse me nuk kam ndjenje dashurie, mallin e respektoj.
Respekti per ty eshte e vetmja ndjenje qe me ka mbetur brenda meje dhe nuk po dua ta zhduk.
Dhe malli ne keto momente nuk po me le vertet te qete.
Eshte e leht te gjesh nje te dashur dhe te ruash nje mik, por eshte e veshtir te gjesh nje mik dhe te ruash nje te dashur!!
Gjumi nuk me ze, nuk me flihet, pa ty e dashur nuk me rrihet.
Hape qiellin per mua sillma driten e diellit, hape qiellin dhe rete do te ikin. Do te shkrihen larg,
diku larg pergjithnje po une dua qe diellin te ma sjellesh vec ti.
Si mund te jetoj pa pakez qiell? Si mund te jetoj pa ty?!
Ike ti dhe dicka u keput brenda meje. Buzeqeshja ime pa gaz u be dhe dielli u fsheh pas nje reje.
Ishe e vetmja ne jeten time me te cilin une ndaja gezime.
Ditet qe se bashku kaluam me duket se shume shpejt perenduan.
Jam shume i brengosur zemra me loton shpirti im i lodhur ty te kerkon.
Jemi aq larg sa duhet t’kaloj male e dete te vij tek ty, te te gjeje.
Jemi aq larg por ne cdo cast si mjegull e lehte ti qendron mbi mua ti det here i qete, here i trazuar.
Jo s’kam dashur asnjehere te mashtroj nje vajze, por si mund te te fitoj kur ti me rri larg.
Nuk e di se c’mund te bej te me dashurosh, pak me shume ti duhet te me mendosh!! Nuk e njeh ne syte e mi,
ty te dashuroj, pres me ankth qe ti te vish, veten po shkaterroj.
Ketu jam dhe po pres qe pran meje te ulesh. Eja dhe zbukuroje dashurine, beje si nje kuror lulesh!
Ku shkon e dashur? Midis dy boteve, midis dy jeteve, njera e lene, tjetra e pa nxene ku shkon e dashur?
Endesh rrugeve si hije me bukuri perendie, natyre pranvere per rrethe per ty asnje shije!!
Ku mbet dashuria jone, me thuaj ku shkoje!!! Kaq shpejt per te u be vone, une nuk e kuptoje! Ti me ike pa e dite,
me le vetem kur nuk e kam prite, tani sillem poshteee,lart,mbrenda une e ndiej dashurine e zjarrt.
Kur t u afrova ne fillim desha vetem te lozja.. Tani qe te njoh nuk jam i denje per ty!
Kur erdhe ishe plote gaze, kur me shiqove me dhe fuqi, kur me perqafove me dhe besim.
Kur hyre ne zemren time fjales dashuri i dhe kuptim !!!
Mallin e kam rujt ne zemer ka shume kohe une s’te kam pare, syt’ e tu s’i kam harruar te dua si me pare!
Ndaj mos guxo te ikesh larg, jo, jo nuk dua te vuj per ty, se do ti fal cfar’ kam moje vajze qe perhere te jem me ty!!
Megjithate po te uroj, u befsh prape yll e leshofsh nure, me pas besoj se edhe per mua,
Mbi ndjenjen tone ra debore, gjithcka me tutje eshte e kote pra lamtumire,
vec lamtumire, se mirupafshim s’te them dot!!
Me kujtohet dita kur te takova ty. Ndjeva dicka qe kurre me pare nuk kisha perjetuar.
Deshiroja ta ndal kohen. Ajo dite me shi,
e ne te dy per nje cast te strehuar.
Deshiroja qe kurr te mos ndalet shiu qe mua me sjelli gezimin me te madhe te jetes.
Me lere te te prek floket, ngadal ti ledhatoj. Me lere te te them nje fjale, te them: te dashuroje!
Me premtove se gjithnje do te jesh prane meje. Gjithnje do t i mbaj mend kujtimet qe i krijuam se bashku.
Kisha dashur qe kurr te mos perfundojne ato dite.
Mos i hap krahet qe te fluturosh. Hapi krahet qe te me perqafosh!
Mos me rri larg sepse syte lote me pikojne. Me shiko me vemendje, shiko dy syte qe t dashurojne!!
Mos m’largo nga zemra,kur te largohem nga syt,mos ma mbyll deren,pse s jam fati yt!
Mos m’thuaj jeto kur jeta eshte trishtim,mos m’thuaj te qeshi kur nuk kam gezim!!
Mos me thuaj me ze te mekurm, se jeta eshte nje enderr e kote sepse shpirti i fjetur eshte nje shpirt i vdekur!
Ne asgje tjeter s mendoj kur syt e tu i shikoj. Dhe i qete kurr nuk rri sepse mendimet me shkojne tek ti.
Ne cdo hap ne cdo vend dhe ne gjum me bie ndermend. Kur flej me duket te kam prane,
kur qeshi me duket me shikon, kur qaj me duket me pajton. Eja prane meje !!
Ne endrren time ishim vetem ne te dy. Une qe u dashurova te ti, por ti keto nuk e kuptonte sepse ishe large meje!
Desha te afrohna por ti u largove prej meje. Sa u zgjova prej gjumit ti ishe ike diku ku nuk te gjeja ty.
Ne kete nate me shi malli me ka marre per ty. Ne kete nate me shi une mendoj per ty.
Ne kete nate me shi eja mos me le ne vetmi, se zemra ime te don vetem ty!
Ne mes te nates erdhe enderrat mi prishe ti, per mua ishe e vdekur e humbur ne gjithesi.
Me ler te qete te lutem gjumin ti mos ma prish, qelqi njehere thyhet nuk ngjitet serish!
Degjoje pikellimin qe shpirtin ma copeton qe bie bashke me shiun syte m’i mjegullon.
Ne mesin e nates, ne terrin e zi, une rri i zgjuar, dhe mendoj per ty! Hapi krahet larte ne qiell,
ti per mua je diell, por i lumtur prap nuk jam, se ty afer nuk te kam!
N’vendtakimin tone te pres si gjithmone, por ti me the: Mos me prit atje!Perseri te pres,
i jap vetes shprese, pasi jam zotuar, kemi me u takuar! E di se do t’vish, e di se s’mund te rrish,
e di se gabon pse ashtu e vepron. Kaloi kohe e gjate, u be ora nate tani eshte vone,
s’erdhe si gjithmone! Mendoj i vetmuar: ndoshta je penduar. Me duket do t’pres, i jap vetes shprese.
Nese duhet do t jetoj me lendimet e tua por une kurr s do te vdes, jetoj se te dua!
Nese sonte dalim bashk dua te jesh me e mira.Veshu mire e per merak, shoqet po ta kan inatin.
Ja kan nis e po flasin,shume e vogel e cfare fati !? Mos beso ti fjale te kota, mos beso cka flasin bota,
beso vec fjalet e mia se me dogji dashuria!
Nese vendos te me lash, lem kur bjen shi, sepse keshtu nuk i shef lotet e mi,
vendos kur eshte mjegull dhe vjeshte, keshtu nuk me shef te merzitur edhe e kam me let qe te vdes.
Nuk mund te mblidhen gjethet e vjeshtes, e nganjehere as shpirterat nuk e gjejne udhen e kthimit.
Une nuk e kam gjetur akoma, ndaj endem ngadale ne vende qe kam pare, e atje, atje me veshtrojne.
Ajo cka shohin syte eshte forme, jashte e brenda saj une endem, shpirt!!
Nuk po te shkruaj per te t’thene se te dua shume, jo as per te t’thene se per ty po derdh lot ne keto momente.
Ajo qe sot me shtyn te shkruaj eshte malli qe kam per ty. Vertet ne keto momente po ndjej mall.
Nje dite kur te zgjohesh mos lag syte me lot dikush qe te tregon qe s jam me ne kete bote.
Mos pyet: Se si vdiqa por pyet si jetova si me kaluan ditet e fundit qe pa ty kalova!
Pa ty bota e humb kuptimin, pa ty jeta e humb drejtimin, pa ty loti im po e ujit token,
pa ty dhimbja po ma qan koken. Me ty nisa drejt jeten por e humba edhe vete veten per mua s`mbeti tjeter vec enderr e vjeter!
Pastaj buzeqeshja ime shkoi ate nate se bashku me ty. Ti u ktheve por ajo jo,
morri rrugen e pa njohur per te than ty lamtumiren e fundit dhe diteve qe dikur i kaluam bashk me ty.
Pata nje enderr ne jeten time, dhe mendoja se kurr nuk do te permbushet.
U permbushe diten kur te takova ty. Me kujtohet kur e perjetova perqafimin tend.
Per ty e dashur shume po mendoj dhe as nje cast nuk mundem te te harroj. Pse keshtu po ndodhe as vet nuk po e kuptoje,
ndoshta bukuria jote aq shume po me terhek sa qe per ty mund te fale edhe kete jete.
Perse sonte yjet nuk shkelqejne! A thua edhe ata mungesen tende e ndjejne !
Te lutem mendo pak per mua dhe ne zemren tende ruaj pake vend per mua!!
Po ti ku me je, ne enderr a me sheh?
Kur ika vec ty te mbarta me vete se nuk e dija se sa ore zgjaste rruga nga Dashuria ne Dashuri.
Kur ika ndjenjat nuk i zhvesha dot, si lekurat vitaminoze te portokallit.
Ku jam? Ku je? Nuk e di !!
Pse erdhe kaq vone?! Pse erdhe kaq vone tek une, kur gruri u korr e ne fushen e thare mbeti vetem kashta?
Pse erdhe kaq vone?! Pse erdhe kaq vone tek une, kur edhe dera e fundit u mbyll. Dhe dimri te la perjashta?
Pse kjo Zemra ime kerkon dashuri prej teje? Te lutem kthehu perseri dhe rri pergjithmon pran meje!
Pse me rrah shpejte zemra kur flas me ty, pse me rrjedh loti kur mendoj ne ty?!
Pse nje here nuk mu afrove pse buzen tende nuk ma dhurove?! A e din se te mbaj mall, a e din sa me mungon.
Ah shpirte, eja me ledhato, eja me doren tende me lemo.
Pse moj vajze te mbaj ne zemer, si me hyre keshtu ne shpirt?! Si mendjen ma ke terhjek?!
Pse ne mua nuk ka me hapesire por vetem ty aty te ndi? Do te kalon koha, do te rrenohet gjithesia,
do te perfundon jeta por ti nga une do te mbetsh ajo, gjithe e verteva.
Pse te desha ty ?! Sepse ti prure tek une thesarin e rinise sime qe une e kisha kycur.
E kycin e kisha fshehur,harruar e humbur diku. Si munde ta gjesh ti?
Por ti shume shpejt shkove te gjitha i harrove. Tash te pres ketu qe te jesh me mu.
Rrija neteve pa gjume, mendoja per ne, per fjalet qe thoshe dhe kete se di perse.
S`arrija te kuptoja pse kaq shume te doja. Nuk e kuptoja pse nuk flija dhe ne shtrat te mendoja.
S’besoj se do te lendohesh shume, ti ende s’din c’eshte dashuria, ndaj s’munde ta kuptoje dot , prushin e ndjenjave te mija.
S’kam besuar se me ik si era, s’kam menduar te jetoj pa ty, s’besoj se erdhi pranvera derisa s’pushojne te lotojne keta sy !
S’kam dashur kurre te te lendoj se te kam dashur sa s’ka me, po ti me iken me largohesh, ndaj dhe une ika e po te le.
Shiko syte e mi dhe do te gjesh dashurin. Qendro pran meje dhe do te fale lumturine.
Shume e rende jeta pa ty, s’me ndalen lotet ne sy. Zemrat tona me s’bashkohen as keto plage me nuk sherohen.
Nese keto rreshta i lexon, shkrimin tim e dikton, vetem ne mua pak mendon, dhe e din se zemra ime ende te don!!
1+1=2 te dua vetem ty! 5+5=10 te dua per jete! 1-1=0 ment mi morre sherro! Ndaq me plus ndaq me minus, ndaq pjestim,
ndaq barazim te dua shum o Shpirti im!!
Deri kure ne vuajtje, deri kure ne vetmi, deri kure kjo zemra ime do te vuaj per ty !
Dhe nese kam lene dicka tek ti, nje ndjenje te vogel dashurie apo respekti, te lutem mbroje, mos e fshij nga kujtesa jote.
Dy lule qelin ato here do kur do thahen,por zemrat tona kurr nuk do te ndahen.
Nuk premtoj te te dua perjete sepse asgje ne kete bote nuk eshte e perjetshme,
por premtoj qe nuk do te heq dore nga dashuria per ty nje cast para se perjetesia te mbaroje..
Dy zogje jemi nje shpirt e kemi,me vjen shume keq e dashur qe afer s jemi.
Dy syte e mi rrjedhin vetem lot ngase jemi larg njeri tjetrit dhe s`te pergdhel dot.
Zemra ndjen dhembje dhe me s`ndjen gezim ngase ti me mungon ne krahrorin tim.
Eh, sa e sa ore e dite me ikin duke te menduar ty,
neteve perpilitem dhe ndjej shterngimin ne zemer lotet me rrjedhin pa pushim deri sa bien rrezet e diellit mbi dritaret e dhomes sime,
atehere lotet teren nga ngrohtesia e rrezeve mbi fytyren time.
Edhe pse je larg edhe pse je larguar me sy nuk te shohe me zemer te dua,
po te pres me vuajtje e me vaj,dashurin ton ne zemer e mbaj!
E kam nje deshire, oh sa eshte e thjeshte me ti puthe buzet tjeter s’kisha deshte.
Edhe pse tani ne jemi larg njeri tjetrit,une perseri te dua dhe ashtu do mbetet !
Kur mbi varrin tim fillon punimi, kur mbi koken time fillon vajtimi, kur mbi varrin tim vendohet kurora,
atehere dije e dashurse per jete te harova!
Sa mundem te shoh, syte e mi ty do te kerkojne, sa mua me rrah zemera, ty do te kujtoj!
Sonte shoh nje dore qe s’me bindet, shoh dy sy qe te kerkojn,
ty e dashura ime dhe ndjej nje zemer qe ndoshta s’me perket mua,
ndjej dashuri qe me perbin krejt trupin dhe pastaj shpirtin, mendimin,
gjakun, nervat dhe cdo qelize te qenies time.
Dashuri ,dashuri, nuk thuhet kote se fillon me puthje dhe mbaron me lote!
Ta fali si kujtim shpirtin tim. Nese shpirti s te mjafton ta fali syrin qe per ty loton.
Me lot ne faqe me lot ne sy , me zemer te helmuar mendoj vetem per ty.
Gjithenje te kujtoje ,kurr s te harroje se nga zemra ime nuk mundem qe te largoje .
Jam une qe te therras me ze te shurdher dhe vuaj brenda vetes kete dashuri. TE DUA me shpirt.
Kur te ndihesh vetem dhe te mos kesh qetesi vere doren ne zemer per mua pak mendo ulu prane dritares dhe henen shiko
atehere une nga larg do te ndieje se vertet me do,
tek dritarja do vrapoj ngre koken dhe henen shikoj dhe atje larg ne qiell ne largesi do te bashkohen shikimet tona plot dashuri.
Le te fryje er’ e ftohte, s’ka c’me ben dimeri mua: Dashuria me mban ngrohte, se pushtoj ate qe dua.
Me ta dhuru nje lule ,lule ti je vet. Me ta dhuru nje puthje nuk mundesh me fjet.
Une te them te dua e ti s me beson, pyte zemren time ajo te tregon !
Me ty me qeshte zemra edhe kur ajo qante, me ty me ngrohte dielli edhe kur biente shi.
Ty te besoja edhe kur me genjejshe.Me ty bisedoja edhe kur enderroja !!!
Me duket sikur te gjitha fjalet para teje jane te kota! Dhe dal nga kjo gjendje,
e bie perseri, e si mund te jem i qete kur ne zemer je ti?! Prandaj shko moj vajze, shko ti prej ketej, largohu…
Mos mendo se te kam harru, mos mendo se tjeter du, mos mendo se zemren time tjeter kush ka me gezu.
Ne kete nate te qete pran dritares qendroje,shiqoje yjet ne qiell dhe per ty mendoje.
Ne lule me ere putheshim ngahere, dhe si burr’ e grua losnim nene ftua.
Ne endrren time ishim vetem ne te dy. Une qe u dashurova ne ty,
por ti kete nuk e kuptoje sepse ishe large mejeëDesha te afrohna por ti u largove prej meje.
Sa u zgjova prej gjumit ti ishe ike diku ku nuk te gjeja ty.
Nese do te me marr malli per ty do ta gjej, ta shuaj ne skutat e kujtimeve te mija qe i ruaj te pastra.
Nese e don Bukurin, ateher mos me duaj mua, sepse ka tjer qe jan me te bukur se une. Nese e don menqurin,
ateher mos me duaj mua, sepse ka tjere qe jan me te menqur se une. Nese e don pasuri, ateher mos me duaj mua,
sepse ka tjer qe jan me te pasur se une. Por nese e don dashurin, ateher duam vetem mua,
sepse nuk ka asnje qe te dashuron me shum se une!
Nese ngjyra me mungon do ta prejsha gishtin tim e me gjak qe me pikon do ta shkruaja kete kujtim.
Nese per mua mendon nje e-mail ma dergon. Nese me zemer me don thirrem ne telefon,
zerin ta degjoj dhe te tregoj qe shume te dashuroj, kurr nuk te harroj!
Ngado qe e hedh doren te parfytyroj se te prek. I prek ato floke tua te gjata,
ate trup te bukur mendoj se jam i ulur mbi preherin tend dhe ngadale me perkedhel.
Nuk me duhet kjo jete nuk me duhet kjo rini, kur s’te kam afer meje gjithmone do te vuaj per ty!
Puthjet me te embla ti mi ke dhurua, jeten ty ta fala kur me the te dua.
Sa e embel eshte jeta, sa e embel eshte rinija por me e embla qenka dashurija !
Te lutem shko pa lot ne sy, te lutem shko se s jam per ty! Te lutem shko koken mos e kthe,
mos me shiko me se ti vet me pare nuk deshte me. Dashuria jone u zhduk si dielli ne perendim,te lutem shko se me s ka kthim !!.
Te jetosh cdo cast kur nje pjese e qenies tende jeton larg dhe aq me keq kur e di qe s’te perket aspak.
E c’rendesi ka per mua, vec ekzistences tende!?
Te veshtira jane ditet kur syri loton, zemra nuk e gjene ngase ka shume large ate qe shume e don !
Ti ndoshta imagjinon cdo te thote te duash dikend ne heshtje, ne kete largesi te mallkuar,
te mendosh dhe te kalosh ditet pergjysem.
Une do te dua deri ne perjetesi vetem ty dhe kete fjale do ta mbylli brenda ne shpirtin dhe kurre s’do ta tradhetoj veten time.
Puthjet jane fjale qe nuk genjejne kurre!
Cfare eshte tjeter nje puthje: Vec nje apostrofe e kuqe mes fjaleve TE DUA!
Mund te harrohet fytyra e te dashurit por asnjehre puthja e tij!
Te duash eshte te zgjedhesh, te puthesh eshte sigla e zgjedhjes!
Puthje te njejta nuk ekzistojne, cdo puthje ka shijen e vet!
Nje puthje krijon nje histori te bukur dashurie, por poezia eben te pafund!
Jane te embla fjalet e tua por jane me te embla puthjet qe i vodha buzeve te tua!
E cfare eshte nje puthje? Nje sekret i thene ne goje, nje cast te pafund qe ka feshferimen e nje blete midis luleve.
Eshte me e lehte te japesh nje puthje se sa ta harrosh ate.
Qetesia e nje puthje vlen me shume se 1000 fjale.
E shkruajta te dua ne rere, e fshine dallget, e shkruajta ne qiell, e fshine rete, e shkruajta ne zemer, do mbetet perjete.
5 petale formojne nje lule, 5 gishta formojne nje dore, 5 shkronja formojne TE DUA!
Me dashuro, me nje dashuri te zjarrte si deshira per te jetuar e per te vdekur; me dashuro me nje dashuri te embel si lenda qe nderton endrrat: eshte gjithcka qe kerkoj ti!
Te dua, pa ditur si, kur dhe nga! Te dua pa paragjykime dhe mendjemadhesi. Keshtu te dua, sepse nuk mundem te te dua ndryshe!
Midis endrres dhe realitetit nuk ka asnje ndryshim, sepse ti di te besh realitet gjithcka qe kam enderruar!
Jam nje pike vese ne mengjesin pranverore, Do rreshqas po me mbajte ne dore, Po me le ne diell, do avullohem, do tres, E me lejo te lutem ne zemren tende te jetoj, te mbes.
Shkronjat fillojne me ABC ë Numrat fillojne me 123 ë Notat fillojne me DO RE MI ë Dashuria fillon me UNE edhe me TI!!!
Me mire te humbesh jeten per urrejtje, se sa te largosh vdekjen ne pritje te dashurise tende!
Pash nje lule dhe mendova: erdhi pranvera…Pash shiun dhe mendova: Dikush atje lart po qan…Pash trishtimin ne syte e nje femije dhe mendova: Ndoshta ka nevoje per ngrohtesi…Dhe me vone te pash ty dhe ne fund e kuptova se kam akoma nje arsye per te jetuar.
Edhe zogjte e qiellit ndaluan, kur…pane syte e tu…dhe, ne nje hapesire pezull ne kohe…harruan te fluturojne!
Nese do ta dije sa shume te dua do te ulje syte qe te mos shihje sa me ben te vuaj.
Largesia eshte armiku i vertete i te dashuruarve…por eshte dhe ajo qe me shume nga te gjithe na ben te ditur se sa duhemi…
Nje dite i dashuri im me pyeti nqs e dija cdo te thoshte melankoli? Dhe une iu pergjigja: ” eshte personi qe me ben shoqeri kur nuk je ti afer meje ”
Pash ne qiell qe mungonte nje yll, u ktheva mbrapa dhe te pash ty.
Nese nje dite do te me thuash “nuk te dua me”, nuk do te te detyroj te me duash, por do te jem i lumtur qe kam jetuar me ty gezime dhe dhimbje. Nese do te shohesh nje pike loti ne fytyren time, nuk do te jete dhimbje por kujtimi i dashurise sone.
Si hena je i bukur, je i mrekullueshem, je i vetem. Si hena ndricon me pranine tende gjithcka qe rrethon. Si hena do te shihja per ore e ore bukurine tende deri sa te zhdukej pertej boshllikut dhe te prisja deri sa te shfaqesh serisht, te imagjinoj afer meje, me driten e syve te tu qe ndricojne te mite, por je kaq larg, pothuajse i paarritshem.
Qesh me gervishjet e dashurise, ai qe nuk ka provuar asnjehere nje plage te saj.
Po fle…te shoh, me deshiren tende per te bere shaka, buzeqeshjen tende tek buzet e tua…kthehesh drejt meje…me qesh..me perkedhel fytyren..isha ne zemren tende, nuk mund ta besoja!!! Nje susurime me zgjoi dhe me beri te ditur se ishte thjesht nje enderr, me zemren te mbushur gjithe dashuri perqafoj jastekun fort duke shpresuar te kthehem serish tek ajo enderr…duke shpresuar qe nje dite te behet realitet.
Me duaj per ate qe jam ne te vertete, per momentet e mia te cmendurise per, diskutimet e mia shume serioze, me duaj per sinqeritetin tim, per oren time, me duaj kur te provokoj, por mbi te gjitha me duaj sepse te dua edhe une!
Nje person nuk eshte i rendesishem se sa hapesire ze ne zemren tende, por per boshllekun qe ze kur nuk eshte me.
Ndonjehere endrrat behen realitet, por me ty, realiteti u be nje enderr.
Buzet tona pasionante u bashkuan me to u bashkuan dhe zemrat tona te pafajshme. lotet na rrodhen se gjetem njeri-tjetrin.
Nese ti nuk do te kishe emer, do te te therrisja Dashuri, dhe nese dashuria nuk do te kishte emer do ta therrisja me emrin tend.
Nese do te zbuloja rrugen per tek zemra jote, do te fshija cdo gjurme per te shmangur kedo qe mund te me ndiqte pas.
Do te mesohem me mosqenien tende, do t’u them njerezve qe “ishte fati”, do te dije te shtirem e lumtur….kushedi ne do te jem ne gjendje t’i them zemres sime qe mbaroi!
Kur me dhe dashurine zbulova jeten, kur te dhashe veten time zbulova lumturine.
Dashuria plotesohet kur dy shpirtra bashkohen ne nje frymemarrje te vetme.
Qesh me shenjat e dashurise ai qe nuk ka provuar kurre nje plage.
Sa te cmuar jane syte e tu pas gjithe kesaj qe kam pare. Sa e varfer eshte gjithcka qe shoh kur shoh syte e tu.
Nese dikush te sheh me lote ne sy, duaje sepse ka frike se mos te humbet.
Kur te vije furtuna, dil nga shtepia…dhe leri pikat qe bien te te prekin…jane puthjet e dashurise qe prej shume kohesh kam dashur te t’i jap.
Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.
Dashuria e vertete eshte kur zemra dhe mendja jote thone te njejten gje.
Pasuria nuk te jep dashuri, por dashuria na ben te pasur.
Je fjala qe vjen me pas. Je zeri qe i jep force gjithe mendimeve te mia.
Nese dashuria do te kishte ze, zemra ime do te kendonte perjete.
Emocionet e dashurise jane ethe te shpirtit, kur te shoh vdes nga te ftohtet..brrr
Mora nje trendafil dhe per te mos e lenduar e vendosa ne zemren time.Tani ta dhuroj ty qe je dashuria ime e pafund.
Shpirt nuk je i bukur per te tjeret, sepse te tjeret nuk diten te shohin pertej embelsise tende.
Me duart e mia do te desha te te coja ne parajse, por kur te shoh, je ti qe me sjell parajsen ne mendje.
Eshte e veshtire t’u thuash njerezve qe do “Te dua”, kur e di qe keto fjale mund te te bejne ta humbesh pergjithmone.
Ajo qe behet per dashurine eshte pertej te mires dhe te keqes.
Do desha te shkrihesha ne trupin tend, si bore ne diell, per te reshkitur embelsisht pergjate shpatullave te tua dhe per t’u zhdukur vetem pasi te te kem peshperitur sa shume te dua.
Qe kur buzet e mia butesisht takuan te tuat…cdo moment gri u ndricua me gezim, fale rrezeve te dashurise nga zemra jote per mua.
Dashuri eshte kur koha transformohet ne kujtese dhe ben te pranishme nje te kalur plot shprese.
Nqs do te jesh i lumtur per nje cast, Rebelohu! Nqs do te jesh i lumtur per gjithe jeten, Fal!
Largesi eshte per dashurine ashtu si era eshte per zjarrin. Shuan ate te voglin por ushqen ate te madhin.
Do te kuptosh rendesine e nje buzeqeshje vetem kur te te dhurohet nje e tille!
Dashuria eshte nje moment gezimi te thelle e ndjekur nga nje det plot me trishtim absurd!
Nqs enderron vetem, eshte thjesht nje enderr, nqs enderron cift, eshte realitet qe fillon.
Nje fjale na liron nga te gjitha peshat dhe dhimbjet e jetes, ajo fjale eshte DASHURI
Te mos duash nga frika se mos vuan eshte si te mos lindesh nga frika per te jetuar.
Dashuri! Ja nje volum ne fjale, nje oqean ne nje pike loti, nje turbullire ne nje qeshje, nje mijevjecar ne nje sekonde.
 

emmy

Antar Aktiv
Titulli: Thenie per dashurine.

DASHURIA ESHTE NJE GJE qe nuk shpjegohet me fjal sepse
ska fjal per ta shpjgeuar keshtu qe sdi qa te them
 

Зngjεll

___________
Titulli: Thenie per dashurine.

Harlan Ellison :
" Ne minuten ku biem ne dashuri ,
bëhemi (kthehemi) ne genjeshtar "

Honoré de Balzac
Dashuria është si era , ne nuk e dimë nga na vjen

Paul Eluard
Dashuria është ne botë , për te harruar botën

Paul Eluard
Dashuria zgjedh dashurinë ,pa ndryshuar fytyre

Serge Gainsbourg
Dashuria është një kristal qe thyhet ne heshtje

Hervé Bazin
Një jetë pa dashuri , është një jetë pa diell
 

Зngjεll

___________
Titulli: Thenie per dashurine.

Daniel Heinsius:
"Mund te mundim me nje shpate ,por mundemi nga nje puthje"

William Shakespeare:
"Per nje zemer noblese ,dhurata me e cmuar behet e varfer ,kur personi qe e jep ndalon se dashuruari"

Stendhal:
"Lumturia me e madhe qe mund te japi dashuria , eshte hera e pare kur shtrengon doren e femres qe do"

Khalil Gibran:
"Kur dora e nje mashkulli puqet me doren e nje femre , te dy prekin perjetesine"

Roch Carrier:
"Jeta dhe dashuria jane e njejta gje ...Kur nuk ka dashuri nuk ka dhe jete "

Salvatore Adamo:
"Nuk ka dashuri pa vuajtje, dhe gjithsesi qe nga fillimi i koherave , njerzit dashurojne"

Shakespeare:
"Dyshoj qe yjet jane zjarr, dyshoj qe dielli rrotullohet,
dyshoj qe e verteta eshte e vertet,
por nuk dyshoj kurre ne dashurine time "
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Thenie per dashurine.

Dashuria eshte aq det i thelle saqe edhe notuesi me i mire fundoset.
 
Top