Tony Blair ...

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Tony Blair ka lindur më 6 maj 1953 në Edinburg, Skoci. Në vitin 1994, ai u bë udhëheqësi më i ri i Partisë Laburiste. Në vitin 1997, ai u betua si kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar. Ai dha dorëheqjen si kryeministër dhe u largua nga funksioni i tij si udhëheqës i Partisë Punës në vitin 2007. Në vitet e fundit, ai ka qenë në shtyp për dyshime për përpjekje për të mbajtur të qetë një skandal telefon-hacking.
tony-blair3.jpg
Vite të rinj

Tony Blair, ish-kryeministër i Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut, u lind Anthony Charles Lynton Blair më 6 maj të vitit 1953 në Edinburg, Skoci. Pavarësisht se janë lindur në Skoci, Blair kaluar pjesën më të mirë të fëmijërisë së tij në Durham, Angli, ku ai ndoqi Shkollën këngëtar.
97134-004-579E8527.jpg
Babai Bler, Luani Charles Blair, ishte një avokat i shquar i cili kandidoi për parlament si një tori në 1963, kur Tony ishte 10 vjeç. Devastatingly, Luani kishte të drejtë pash para zgjedhjeve, duke e bërë atë të paaftë për të folur. Si Leo convalesced gjatë tre viteve të ardhshme, Tony dhe vëllezërit e motrat e tij, vëllai më i vjetër Bill dhe motra e vogël Sara, mësoi të qëndroj për veten e tyre dhe të përshtaten me vështirësi të vështira financiare. Nga një moshë të re, Blair u ndjenë të detyruar të ndjekë hapat e babait të tij dhe një ditë të arritur qëllimet politike babai i tij ishte detyruar të braktisin.
rs_634x790-141203152109-634-tony-blair-awkward-christmas-card.jw.12314.jpg

Edhe pse babai i tij ishte miratuar, Blair i ri duket të ketë trashëguar talentin e gjyshërit e tij biologjike 'për të këndshëm. Si një fatkeqësi, kur ai dhe familja e tij i kishte lëvizur përsëri në Edinburg, Blair kryer shpesh në Fettes College për të shfrej kritikat. Ndërsa një student në Kolegjin e Shën Gjonit në Universitetin e Oksfordit, Blair ishte këngëtari kryesor në një bandë roku quajtur Thashethemet e shëmtuar. Band preformed versione të mbuluar të këngëve nga Rolling Stones, të Doobie Brothers dhe grupet e njohura të tjera të njohura. Rolling Stones njeri front Mick Jagger renditet në mesin e ikonave personale Blair-it në atë kohë.

Pas përfundimit të kurseve e tij universitare, Blair ripërtërirë angazhimin e tij për ndjekur rrugën e karrierës së atit të tij. Ai u regjistrua në fakultetin juridik në Universitetin e Oksfordit, u diplomua me një diplomë në drejtësi në vitin 1975. nënës Blair, vajza e një kasap irlandez mbiemri i vajzërisë së cilës ishte Hazel Corscadden, vdiq nga kanceri tiroide që të njëjtin vit. Pas diplomimit, Blair filloi një stazh në ligjin e punësimit sipas Avokatit të Mbretëreshës Alexander Irvine. Blair provoi një nxënës të shpejtë, dhe aftësitë e tij komunikuese ndihmuar atë të fitojë duart-në njohuri të politikës lokale. Gjatë praktikës së tij, ai u takua praktikantit shokët Cherie Booth, i cili kishte diplomuar në krye të klasës së saj nga London School of Economics. اift i martuar mars 1980 dhe vazhdoi të ketë katër fëmijë: Euan, Nicholas, Kathryn dhe Leo.


*
tony-blair-top-content.jpg


Partia e Punës

Rritje deri në Durham, Angli, Blair vërejtur ndikimin e fuqishme e minatorëve lokale, të cilët ishin qëndrore për forcën e Partisë Laburiste të Anglisë. Në fund të viteve 1970, ndërsa ushtrimin si një avokat, Blair u bashkua me Partinë e Punës, e cila ishte atëherë në një gjendje krize. Greva të shumta të sindikatave në fund të 1978 kishte ndihmuar Partia tori (me të cilin babai Bler ishte i lidhur) të fituar fitore vitin e ardhshëm sepse publiku e pa Partinë e Punës si të qenë kryesisht nën kontrollin e bashkimit.

Në 1982, Bler u përpoq por nuk arriti të tokës një vend në Parlament për Qarkun Beaconsfield. Ai e bëri megjithatë, vazhdojnë të bërë përshtypje Partia Laburiste duke punuar shumë dhe duke dëshmuar karizmin e tij dhe aftësi. Në 1983, Blair fitoi një ulëse në Parlament për rrethin Sedgefield afërt Durham, ku ai kishte kaluar më B expres
 
Top