Transplantimi i mitrës brenda dy viteve

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Transplantimi i mitrës brenda dy viteve

Shkencëtarët britanikë besojnë se transplantimi i parë i mitrës mund të bëhet brenda dy viteve të ardhshme.Hulumtuesit e Shoqatës Uterine Transplant UK kanë arritur të bëjnë një transplantim eksperimental të mitrës te lepujt. Kjo mitër, me furnizim të rregullt me gjak, do të mundësojë shtatzëni dhe lindje normale.
Transplantimi i mitrës mund të jetë zëvendësim apo alternativë për ato çifte, të cilat nuk mund të kenë fëmijë dhe vendosin të mos adoptojnë fëmijë.
Transplantimi i mitrës mund të bëhet me metodë artificiale (in vitro), ndërsa lindja do të kryhet me operim cezarian.
Përndryshe, një transplantim i mitrës është kryer në vitin 2000 në Arabinë Saudite, por donatori ishte person i gjallë, ndërsa organizmi i gruas që mori mitrën, e refuzoi pas tre muajsh. /koha/
 
Top