"Trekëndshi i Bermudeve”, i cili gëlltit zogjtë

Tuana

Nada é por acaso!
Londër, 26 gusht - Kultivuesit e pëllumbave postierë në Angli kanë arsye të besojnë në dukurinë që dashamirët e pëllumbave e quajnë “Trekëndëshi i Bermudeve për zogj”.

Gjatë vikendit të kaluar, nga 232 pëllumba të lëshuar, kanë arritur të kthehen te destinacioni i tyre.

Ndonjëri nga pëllumbat e humbur kushton madje edhe 300 mijë dollarë, ndërsa besohet se janë zhdukur ndërmjet qyteteve Thirsk, Wetherby dhe Konsett, në veri të Anglisë.

Meqë kjo nuk është hera e parë që ka ndodhur kështu, ekzistojnë teori pse po zhduken zogjtë.

Disa pëllumbaxhi mendojnë se bëhej fjalë për dukuri mbinatyrore, ndërsa të tjerët besojnë se ka dorë aktiviteti i jashtëzakonshëm diellor i cili ndikon në fushën magnetike të tokës dhe në këtë mënyrë pengon orientimin e zogjve.

Dyshohet edhe bazën e afërme të sapunimit Menwith Hill, për të cilën mendohet se emeton sinjale të jashtëzakonshme elektronike që cilat ndikojnë në humbjen e orientimit të pëllumbave./kohaaa/
f1_27bermude-jpg1346052719.jpg
 
Top