TV ve ne rrezik shendetin e femijeve

Зngjεll

___________
Sydney, Australie - Femijet qe shohin televizion me shume se dy ore cdo dite ve ne rrezik shendetin e tyre , sipas eksperteve te mjekesise.

Nese shikojne televizion apo luajne ne komjuter , femijet jane ne nje shendet jo te mire nese kalojne shume ore perpara ekranit.
Studimet çojne ne nje gjendje kardiovaskulare te 2750 femije nga 11 - 15 vjeç lidhur me shendetin e tyre mbi kohen qe kalojne perpara ekranit.
Vajzat 13-15 vjeçe qe kalojne me shume se 4 ore para ekranit do jene gjysem me ne forme nga ato qe kalojne 2 ore para ekranit .
Ne te gjitha rastet , sa me shume kohe kalojne para ekranit aq me shume gjendja fizike eshte e dobet.
Vajzat jane me shume te konservuara sesa djemte . Dr Hardy i universitetit te Sydney , perfundon nga ky studim vetem dy ore per femijet para ekranit, me shume kohe do jete shume e demshme per shendetin e femijeve.
Ajo keshillon me shume " kohen e aktiviteteve" sesa "kohen ulur" , mos tu lejoni ekranin e Tv ose kompjuterin ne dhomen e femijeve , te shuajne televizionin ne kohen qe hane , dhe te vendosin rregulla per utilizimin e ecraneve ne shtepi .
Dy te tretat e femijeve qe kane marre pjese ne studimet kane thene se kane kaluar me shume se dy ore perpara nje ekrani cdo dite , dmth 6% me shume se 6 ore .
Atehere si perfundim Dr Hardy u keshillon prinderve te jene shume te kujdesshem me femijet per te miren e shendetit te tyre .
 
Top