U gjet arma më e vjetër në historinë e njerëzimit.

Tuana

Nada é por acaso!
f1_20arma1348135812.jpg


Shkencëtarët në Gjermani gjetën armën më të vjetër në historinë e njerëzimit. Tetë kopje guri janë prodhuar 300 mijë vjet më parë.

Arkeologët e Universitetit të Tübingen që vitin 2008 punojnë me sukses në guroren e linjitit pranë Shoningen. Ndër zbulimet e tyre më të rëndësishme shkencëtarët cilësojnë këllëfët prej guri për kopiet, që krijojnë një ndjesi të vërtetë. Siç transmeton ZR njoftimin, mosha e gjetjes rreth 300 mijë vjetësh e shndërron atë në armën më të vjetër të përgatitur ndonjëherë nga njeriu.

Ka mundësi që krijuesit e këtij arsenali të kenë qenë anëtarë të llojit Homo heidelbergensis, edhe pse eshtrat e tyre nuk gjenden në Shoningen. Megjithatë, arkeologët janë të bindur se për të prodhuar këllfet të tilla, njerëzit duhet të zotëronin mendime abstrakte dhe aftësi planifikuese të aktiviteteve komplekse të krahasueshme me aftësitë e njeriut modern.
/koha/
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: U gjet arma më e vjetër në historinë e njerëzimit.

uu sa e vjeter..
 

IliriaNett

Antar Aktiv
Titulli: U gjet arma më e vjetër në historinë e njerëzimit.

futja kot i thuaj ati 300 mije vjet me pare... avash o avash se 6 mije vjet ka njerzimi si na qenga 300 mije vjet kjo. Nejse germo tare i thone ati muhabeti se ...... ke per te gjetur..
 
Top