U shpëtuan nga zonat e luftës, Simba e Saeed nisin jetën e re (Foto)

NeVertiti

~Kohe & Stine~
U shpëtuan nga zonat e luftës, Simba e Saeed nisin jetën e re (Foto)

d2e42e0cc7856fe50e792a53793b7a69.jpg


1a0518d33018084971ff84c05667d90a.jpg


17d64877b4add6fb5a274f6970388cbc.jpg


35db708f92a070072594bc22626a1c5b.jpg


35e4361b06c84d29d3cf1c9ce4b72fb6.jpga76b3f3b8f7c6f5ba1cac742fd21e39d.jpg


be7577103c76c707a223123f7f6957a3.jpg

c1927bc3da49dc7f02addae01c06edf1.jpg


d1a4ce50c18ec9a3f927dd563810e175.jpg

fdadd1e3abd251bd5df02cb5d98a56f8.jpg

Dy luanë, të shpëtuar nga zonat e luftës në Irak dhe Siri, do të gjejnë veten në ‘shtëpinë’ e tyre të re në Afrikën e Jugut, pas një periudhe trajtimi në Jordani, për t’u shëruar nga traumat që kanë vuajtur.

Shoqata Ndërkombëtare e të Drejtave të Kafshëve “Four Paws” shpëtoi Saeed dhe Simba në vitin 2017 nga kopshtet e zoologëve në Aleppo, Siri dhe Mosul, Irak, ku shumë prej kafshëve të pranishme vdesin.

Dy luanët, të mbërritur në Jordani, kanë mbetur të dehidratuar, kanë marrë trajtime të ndryshme dhe kanë rifituar peshën me një dietë specifike me mish qengji. Së shpejti ata do të largohen nga Amani për në Johanesburg.

(gazeta-Shqip.com)
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Sa me pelqen emri; Simba :))
sidomos kur e ka nje luan.
 

jana80

Super Moderator
te shpetonin aq njerez e tju jepnin aq kujdes sa simbos sdo kishte qen aq keq...
 
Top