Ufizzi- Firenze

Lauri

Anunnak
Firenze kryeqyteti i artit dhe kultures mesjetare se gjithe Europes. Arti dhe kultura e kane bere te mundur kete qytet te lulezoje, duke marre ne menyre figurative djepi i rilindjes Fiorentine dhe u shpernda ne te gjithe italiane dhe Europe. Veprat me vlera te jashtezakonshme te artisteve qe na mahnisin edhe sot pas disa shekujsh, jane themelet e kesaje rilindje kulturore fiorentine qe me vone u shtri ne te gjithe Europen. Ketu linden artistet e kalibrit si : Giotto, Cimabue, Brunelleschi, Arnolfo, Donatello, Botticelli, Ghiberti, Masaccio, Beato Angelico, Verrocchio, Ghirlandaio, Andrea del Castagno, Lippi, della Robbia dhe Michelangelo e Leonado da Vinci .

Sot eshte vertete nje udhetim ne kohe. Sapo hyn ne ambjentet e Galerise Uffizi te Firenzes do ju duket vetja ne mesjete. Sidomos per te dashurit e artit, por jo vetem. Do ju ngelen me memorje momente kur te gjindeni perballe mijrave pikturave mahnitese, ne vecanti si "Primavera" dhe "Lindja e Venusit" (Bottiveli). "Tondo Doni"(Michelangelo Buonarroti) e shume te tjera . Ecja neper koridoret dhe dhomat e Uffizi do ju beje te perjetoni artin dhe historine e keti qyteti, do ju duket sikur jeni zhytur ne jeten dhe misteret e atyre qe kane formuar imazhin e Firences. Vete atmosfera do ju rrembeje ne te gjithe ambjentet e gealerise deri sa te dilni jashte saje.
/by Lauri
ps, te dielen e kaluar kam bere rreth 200 foto, do publikoj disa prej tyre per ti ndare me ju.
Do e filloj me dy vizatimet te Botticelli-it. per te cilet une jam thellesisht i dashuruar :) "Pranvera"dhe "lindja e Venusit" te cilat jane edhe vizatimet me te studuara ne historine e artit :)
20191229_133755.jpg

20191229_135401 (2).jpg
 

Lauri

Anunnak
Shtat femrat siper prezantojne 7 virtytet humane .
Besimi. Shpresa. Bamiresia, Kujdesi, Drejtesia, Guximi, Moderimi
 
Redaktimi i fundit:
Top