Ura që ndante Podgoricën dhe Shkodrën

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
182715.jpgKjo fotografi është realizuar në vitin 1901.

Në të shihet ura që ndante Podgoricën, kryeqyteti aktual i Malit të Zi dhe Shkodrën.

Malazezët kanë bërë një luftë të gjatë për ta patur nën vete Shkodrën dhe ushtarët kanë lëvizur edhe përmes kësaj ure.

Me gjithë përpjekjet, edhe pse Shkodra u pushtua, malazezët u detyruan të largohen nga qyteti, për shkak se shkodranët nuk e deshën pushtimin malazez B koha
 
Top