Valet e Gravitetit

Empire

Antarë i Respektuar
Këto imazhe mahnitëse tregojnë 'Valët e padukshme të gravitetit' që përshkojnë Australinë
EHg0jOUUcAEUW_0.jpeg

Zvarritja e valëve të gravitetit në qiell është zakonisht e padukshme, por një satelit kohët e fundit kapi një vështrim të rrallë të fenomenit në brigjet e Australisë veriperëndimore.

Në imazhe, të kapura në tetor 21, ajri largohet nga toka dhe mbi oqean, dhe shfaqen rreshta linjash të lakuara të bardha, si rrjedhat në ujë të shqetësuar. Këto shirita të bardhë të hollë janë retë që formohen në formën e valëve të gravitetit atmosferik, sipas faqes Australiane të meteorologjisë Weatherzone, e cila postoj një animacion të pamjes satelitore në tetor. 22.

Valët e gravitetit shfaqen pas trazirave atmosferike; Në këtë rast, stuhitë në zonë prodhojnë ajër të ftohtë - i cili është më i dendur se ajri i ngrohtë mbi tokë, thotë Weatherzone. Ndërveprimi midis ajrit të freskët dhe të ngrohtë nxit atmosferën, dhe rrjedhat që formojnë janë rezultatet e gravitetit për të rivendosur ekuilibrin e humbur.

Për dallim nga valët gravitacionale - rrezatime teorike në hapësirë-kohë, të propozuara nga teoria e relativitetit të përgjithshëm të Ajnshtajnit - valët e gravitetit janë një fenomen fizik. Është e lehtë për të pikturuar pamjen fizike të valëve të gravitetit në të lëngshme: Mendoni për dallget e oqeanit, ose dallget që formohen në një pellg uji pasi të hidhni një gur në ujë. Ne zakonisht nuk mund të shohim valë graviteti në atmosferë, por ato sillen në të njëjtën mënyrë siç bëjnë këto dallge kur uji shqetësohet, sipas Administratës Kombëtare të Oqeanit dhe Atmosferës (NOAA).

Valët e gravitetit atmosferike marrin formë nga shtytja dhe tërheqja midis gravitetit dhe rritjes temp së ajrit , graviteti tërheq ajrin poshtë dhe ajri i ngroht e shtyn atë përsëri. Në disa raste, kur ka lagështi të mjaftueshme në ajër, kondensimi i ujit krijon skica të avullit të bardhë përgjatë shtresave të valëve të ajrit.

Kur kjo të ndodhë, linjat e valëzimit të valëve janë të dukshme për satelitët - siç është sateliti gjeostacionar i motit në Japoni, Himawari-8, i cili kapi imazhe të paraqitura në Weatherzone.

Një pluhur i madh, me ngjyrë kafe të mbartur mbi oqean nga bregdeti Australian ishte gjithashtu i dukshëm në imazhet satelitore, duke i bërë valët edhe më të lehta për tu parë, citoi Corp Australian Broadcasting. (ABC).
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
citim;Valët e gravitetit shfaqen pas trazirave atmosferike; Në këtë rast, stuhitë në zonë prodhojnë ajër të ftohtë - i cili është më i dendur se ajri i ngrohtë mbi tokë, thotë Weatherzone. Ndërveprimi midis ajrit të freskët dhe të ngrohtë nxit atmosferën, dhe rrjedhat që formojnë janë rezultatet e gravitetit për të rivendosur ekuilibrin e humbur.

Gjithmone keto lloj fenomenesh natyrore me pershkruajne ,ngjajne,rrebeshet njerzore,emocionet,ndjenjat etj etj. :))
Prandaj ne jemi te ardhur nga yjet,nga energjia e tyre.
 
Top