Vendi i vetëm në botë, ku gratë detyrohen të punojnë të zhveshuraEkziston një vend në Botë, në të cilin lejohet të vizitohet vetëm nga gratë. Nësë shihen burra në qarkullim ata gjobiten me shume të majme. Ky vend ndodhet në Indonezi, në fshatin e quajtur Papua.

Arsyeja se përse në këtë fshat nuk lejohet të afrohen burra është për arsye pune. Këtyre grave ju duhet që ç do ditë të punojnë ujërat e zonës të zhveshura për të mbledhur guaska të cilat më pas I shesin.


BBC ka udhëtuar me stafin e përbërë vetëm nga gra dhe ka biseduar me zonjat e fshatit të cilët rrëfejnë historinë e tyre.

“Ka qenë gjithmonë pylli i grave. Ka ekzistuar shumë kohë para se të lindja unë. Pylli ka ekzistuar gjithmonë, ka pasur të njëjtat rregulla. Për të hyrë në pyllin e grave duhet jesh lakuriq, mos veshësh asnjë rrobë. Burrat që kapen në këtë pyll, dënohen me gjobë. Jemi vetëm ne gratë, mbledhim guaska, meditojmë, diskutojmë me njëra tjetrën”, thotë një grua e zonës.


Lajmifundit.al
 
Top