Vështirësitë e përzgjedhjes së të qenurit i/e mirë, vs i/e keqe

Baboon

FALEMINDERIT!
Nëse do ta ilustronim me ngjyra,
E mira = e bardhë
Keqja = e zezë.
Ka një shprehje knej nga Tirana që thotë ;

"E bardhë është bora por ç'e do se e 10'sin qent"
Nën këtë filozofi që ç'do e mirë e ka një të keqe ashtu dhe anasjelltas.

Mendoj se njeriu duhet të gjej gjithmonë balancën në varësi të situatës dhe rrethanave që na përkufizon ajo që ne e quajmë : Njeri!
 

Binjak ♊

Be realistic: Plan for a miracle!
Te gjith jemi te keqinj ne historine e dikujt!
Kjo ndodh sepse sot mbiemri "i keq" u vihet njerëzve rëndomt, për arsye nga më të ndryshmet dhe shpesh edhe pa të drejtë.

Por nën moton "të gjithë jemi të këqinjë në historin e dikujt" politikanët e përdorin si argument për tu përgjigjur akuzave duke thënë "ju më akuzoni se jam i ligu juaj, por jam i miri i atyre që më kan zgjedhur ndaj do vazhdoj të bëj siç kam bërë"
 

DeliriumMind

Antarë i Respektuar
Kjo ndodh sepse sot mbiemri "i keq" u vihet njerëzve rëndomt, për arsye nga më të ndryshmet dhe shpesh edhe pa të drejtë.

Por nën moton "të gjithë jemi të këqinjë në historin e dikujt" politikanët e përdorin si argument për tu përgjigjur akuzave duke thënë "ju më akuzoni se jam i ligu juaj, por jam i miri i atyre që më kan zgjedhur ndaj do vazhdoj të bëj siç kam bërë"

Ligesia ka rrenj kudo... ndryshon vetem menyra se sa e maskojme dhe si.
Un pershembull e nxjerr pa filtra.
 

Marla

Quo Vadis!
Nëse do ta ilustronim me ngjyra,
E mira = e bardhë
Keqja = e zezë.
Ka një shprehje knej nga Tirana që thotë ;

"E bardhë është bora por ç'e do se e 10'sin qent"
Nën këtë filozofi që ç'do e mirë e ka një të keqe ashtu dhe anasjelltas.

Mendoj se njeriu duhet të gjej gjithmonë balancën në varësi të situatës dhe rrethanave që na përkufizon ajo që ne e quajmë : Njeri!
Vazhdojme ilustrimin me shprehjen tjeter popullore :p

Ben 100 te mira nuk mbahen mend bej 1 te keqe ta mbajn mend tere jeten lol

Ose kjo tjetra beje te miren e hidhe ne det, nese sta di ai qe ja bere te miren ta di Zoti.

Parimi bej mire se gjen mire eshte idealja. Une kete po aplikoj dhe ndihem super.
 

Baboon

FALEMINDERIT!
Vazhdojme ilustrimin me shprehjen tjeter popullore :p

Ben 100 te mira nuk mbahen mend bej 1 te keqe ta mbajn mend tere jeten lol

Ose kjo tjetra beje te miren e hidhe ne det, nese sta di ai qe ja bere te miren ta di Zoti.

Parimi bej mire se gjen mire eshte idealja. Une kete po aplikoj dhe ndihem super.
Nuk është çështje vetëm karame po ke vën re që ndihesh mirë kur bo mirë?
Por sërish varet,
Se meqë jemi ke shprehjet lol
Është vështirë me qen i mirë po mo vështirë me qen i drejtë....
 
Top