Zgjedhje e detyrave matematikore!!! HAP PAS HAPI.

mela

Antarë i ri
Pe: Zgjedhje e detyrave matematikore!!! HAP PAS HAPI.

Jepet cilindri me rreze 7 cm dhe lartesi 13 cm ,duke marre pi= 3,14 gjeni:
A) syprinen e qarkut te bazes
B) vellimin e cilindrit
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Pe: Zgjedhje e detyrave matematikore!!! HAP PAS HAPI.

Jepet cilindri me rreze 7 cm dhe lartesi 13 cm ,duke marre pi= 3,14 gjeni:
A) syprinen e qarkut te bazes
B) vellimin e cilindrit

PO kjo vec aplikim formule paska, nejse...

A- syprina e rrethit = Siperfaqe = pi x r2 (r-ne katror dmth) = 3.14x7(nkatror)=3.14x49= 153.86 cm2 (katror)

B-Vellimi= baze x lartesi = 153.86 x 13 = 2000.19 cm3(kub)
 

JetMir

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Titulli: Zgjedhje e detyrave matematikore!!! HAP PAS HAPI.

Afersisht 1,154,928 probleme matematikore te zgjidhura, te gjitha hap pas hapi...

Eshte nje web faqe qe mundeson te gjitha zgjedhjet e problemeve tuaja matematikore neper aktivitetet tuaja shkollore apo univerzitare dhe ate te gjitha shume qarte te spjeguara, hap pas hapit...


Zgjidhje nga me te ndryshmet ne te gjitha matematikat si:
BAsic Math, Pre-Algebra, Trigonometry, Pre-Calculus, Calculus.

Per me shume vizitoni faqen:
Code:
[URL="http://www.mathway.com/"]Mathway: Step-by-Step Math Problem Solver[/URL]

Pershendetje te dashur miq :), po shkruaj edhe njehere pas disa vites po ne te njejten teme.

Shoh qe uebi qe ju kam rekomanduar shume vite me heret eshte bere me pagese, qe te shohesh zgjidhjet e detyrave matematikore hap pas hapi.
Tani mund te shikoni vetem zgjidhjen e jo gjith hapat njeri pas tjetrit.

Per te gjithe ata qe kan nevoje akoma per nje ndihme, per zgjedhjen e problemeve apo detyrat matematikore ne shkolla te mesme, kolegje apo univerzitete po ju tregoj nje ueb tjeter qe eshte shum efikas.


Ky ueb ben zgjidhje te te gjith problemeve matamatikore ne te gjith fushat e matematikes sic jane:

- Pre Algebra
· Algebra
· Matrices & Vectors
· Functions & Graphing
· Geometry
· Trigonometry
· Calculus
· Statistics
· Chemistry

Per me shume vizitoni:
·
Code:
[URL="https://www.symbolab.com/solver"][COLOR=#ff0000]https://www.symbolab.com/solver[/COLOR][/URL]


P.s. Meqe jam antar i thjeshte ne forum do ju lutesha qe postimin e pare ne kete teme ta zavendesoni me kete postim.
 

ricky_ch

******
Titulli: Zgjedhje e detyrave matematikore!!! HAP PAS HAPI.


Pershendetje te dashur miq :), po shkruaj edhe njehere pas disa vites po ne te njejten teme.

Shoh qe uebi qe ju kam rekomanduar shume vite me heret eshte bere me pagese, qe te shohesh zgjidhjet e detyrave matematikore hap pas hapi.
Tani mund te shikoni vetem zgjidhjen e jo gjith hapat njeri pas tjetrit.

Per te gjithe ata qe kan nevoje akoma per nje ndihme, per zgjedhjen e problemeve apo detyrat matematikore ne shkolla te mesme, kolegje apo univerzitete po ju tregoj nje ueb tjeter qe eshte shum efikas.


Ky ueb ben zgjidhje te te gjith problemeve matamatikore ne te gjith fushat e matematikes sic jane:

- Pre Algebra
· Algebra
· Matrices & Vectors
· Functions & Graphing
· Geometry
· Trigonometry
· Calculus
· Statistics
· Chemistry

Per me shume vizitoni:
·
Code:
[URL="https://www.symbolab.com/solver"][COLOR=#ff0000]https://www.symbolab.com/solver[/COLOR][/URL]


P.s. Meqe jam antar i thjeshte ne forum do ju lutesha qe postimin e pare ne kete teme ta zavendesoni me kete postim.

Për fat të mirë, si duket paska edhe të tjera:

Cymath | Math Problem Solver with Steps | Math Solving App

MathPapa

Step-by-Step Math—Wolfram|Alpha Blog
 

aulon

Antarë i ri
Titulli: Zgjedhje e detyrave matematikore!!! HAP PAS HAPI.

tehu i kubit eshte 7cm.njehso siperfaqen e prerjes diagonale te kubit.
 

DoriD1

Antarë i ri
70% e nxenesve te nje klase luajne volejboll, 60% basketboll dhe 9 nxenes i luajne te 2 sportet. Sa nxenes ka klasa ?
 

Didi

C'est la vie.
A mund te me ndihmoni ne nje detyr? Ajo eshte:2a ne katror ne te treten +16 dhe gjithashtu 3xne te treten +24

Ca klase ben ti xhan, shkruaj pak me mire.
Gjithsesi ceshtje formulash eshte, ja dhe formula: x^3 + a^3= (x+a)(x^2-ax+a^2).
 
Redaktimi i fundit:
Top