analize

 1. NeVertiti

  Bregdeti i Vlorës “pushtohet” nga rusët

  Bregdeti i Vlorës “pushtohet” nga rusët Edhe pse ende në qershor, të shumtë janë turistët që zgjedhin bregdetin e Vlorës për të kaluar pushimet. Një pjesë e mirë e tyre janë rusë. Sipas operatorëve turistikë, cdo ditë në Vlorë vijnë rreth 250 pushues rusë dhe disa hotele, por edhe...
 2. NeVertiti

  Ligji i Lekes i ka ruajtur shqiptaret nga Bibla e Ku’rani.

  Ligji i Lekes i ka ruajtur shqiptaret nga Bibla e Ku’rani. ”Feja e shqiptarit eshte shqiptaria.” ( Pashko Vasa ) Kanuni i Leke Dukagjinit ne realitet eshte Ligji me i larte qe vjen nga koha e Aleksandrit -Leka i madh. Kanuni i Leke Dukagjinit e deshmon me se miri se shqiptaret nuk jane...
 3. NeVertiti

  Shqiptarët punojnë më shumë se qytetarët europianë

  Shqiptarët punojnë më shumë se qytetarët europianë Sipas një sondazhi të Komisionit Europian shqiptarët qëndrojnë në punë më shumë se sa qytetarët e tjerë të Europës, 40 orë është mesatarja e javës së punës në shtetet europiane, ndërsa në Shqipëri punohet 48 orë në javë. Serbët dhe...
 4. NeVertiti

  VIDEO/ Pamje të rralla, kur trupat britanike u futën në Prishtinë

  VIDEO/ Pamje të rralla, kur trupat britanike u futën në Prishtinë Pamje të rralla filmika janë realizuar nga Televizioni i Katalonisë TV3, kur trupat britanike hyjnë në Prishtinë me 12 qershor 1999, shkruan FMimages.org Televizioni “TV3” tregon tërheqjen e ushtrisë dhe...
 5. NeVertiti

  Cështja “xhafaj” dhe morali individualist

  اثSHTJA “XHAFAJ” DHE MORALI INDIVIDUALIST Nga Spartak NGJELA اështja Xhafaj, kështu siç u zgjidh, krijoi hapjen e një epoke të re: Shqipëria më në fund dhe shenjën se do të jetë një shtet borgjez – kapitalist i mbështetur te morali individualist. Kurse korrupsioni i lartë sot duket i...
Top